Különleges adattárolók kavalkádja

Kortünet: az adatok mellett elárasztottak bennünket a különféle adattárolók is. A választék végtelen, a vásárlók száma véges, nincs mese, a gyártóknak azon kell dolgozniuk, hogy kitűnjenek valahogy a konkurensek tömegéből. Vagy funkcionalitással vagy kinézettel, esetleg az alacsony árral. Három teljesen különböző megoldást mutatunk be.

Talán a legkevésbé látványos, de hasznos a Team Group SSD-je. Ez ugyanis a legtöbb ilyen meghajtóval szemben nem valamilyen SATA, hanem IDE csatlakozót kapott. A P2 nevű, S25P02 típusjelzésű modell 2,5 hüvelykes helyre szerelhető be, és háromféle tárkapacitással jelenik meg. A 32 GB-os változat maximálisan 80 MB/s-os olvasási és 50 MB/s-os írási sebességre képes, a 64 és 128 GB-os verzióknál ezek az értékek 60, illetve 40 MB/s-ra csökkentek. Az MLC NAND flash lapkákra épülő készülékek MTBF időtartama 2 500 000 óra, a cég két éves garanciával árusítja őket. A készülékek pontos megjelenési idejéről és áráról egyelőre még nincs információ.

Team Group P2 SSD
Team Group P2 SSD

A Brinell egyértelműen a dizájnra, a stílusos külsőre helyezte a hangsúlyt. Purestorage termékcsaládjának tagjai nem nyújtanak semmilyen különleges szolgáltatást, de valóban nagyon egyedi kinézetet kaptak, amit iF dizájn díjjal jutalmaztak, és a külső merevlemezeket a német dizájn díjra is jelölték. Az USB 2.0 csatlakozós meghajtók kétféle változatban elérhetők, az XS jelzésűek 1,8 colos winchestereket fogadnak, 140 grammosak, 84 x 58 x 11 mm-esek, és 160 GB-os tárkapacitással rendelkeznek. A nagyobb, S utótaggal ellátott készülékekben 500 GB-os, 2,5 hüvelykes merevlemezek rejlenek, így ezek egy picivel nagyobbak, méretük 109 x 74 x 13 mm, tömegük pedig 180 gramm. Illetve csak nagyjából 180 gramm, ugyanis az extravagáns kinézetű apróságok súlyát kismértékben a kialakításuk is befolyásolja.

Brinell Purestorage – fém és bőr
Brinell Purestorage – fém és bőr

A választék pedig nagyon széles. Az adattárolók szálcsiszolt vagy tükörfényesre polírozott fém-, ébenfa, valamint bőrborítást is kaphatnak. Az áruk is nagyon „elegáns” lett, aki a Brinell egyedi kinézetű merevlemezeire vágyik, annak típustól függően 190-230 eurót kell letennie az asztalra.

Brinell Purestorage – fa
Brinell Purestorage – fa

A végére maradt egy igazi állati adattároló. Az Active Media Products komoly termékeket is forgalmaz, de ezúttal egy kedvesebbel jelentkeztek. Az R2G-KOALA – mint a típusjelzésből is kiderül – egy koalát mintáz, és a 2, 4, 8, illetve 16 GB-os készülékek értékesítéséből befolyó pénz egy részét nemes célra, a veszélyeztetett állatok, többek között a kis ausztráliai szőrmókok védelmére is fordítják. A környezetbarát anyagokból készített pendrive-okért tárkapacitástól függően 6 és 26 euró közötti összeget kell kifizetni.

AMP koala
AMP koala

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés