Merevlemezek sok színnel és pendrive-ok még több sushival

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a szürke, jellegtelen adattárolók kora végleg lejárt. Bár magukon a merevlemezeken általában semmilyen felesleges elem sincs (nem is kell, hiszen a legritkább esetben használjuk őket pőrén, valamilyen ház nélkül), az őket befogadó alkalmatosság általában nemcsak védő, hanem esztétikai funkciókat is ellát.

Toshiba StorE Art – funkcionalitás és esztétikum
Toshiba StorE Art – funkcionalitás és esztétikum

A Toshiba a már jól ismert StorE Art termékcsalád 2,5 hüvelykes winchesterrel felszerelt darabjait újította fel kicsit. Úgy tűnik, hogy a vállalatnál figyelnek a fogyasztók és az újságírók visszajelzéseire is. Szeptember eleji tesztünkben éppen azt kifogásoltuk, hogy az adattárolók ugyan szépek és jók, de hiányzik belőlük az a plusz – akár szoftverben, akár szolgáltatásban –, ami kiemelné őket a konkurensek sorából. Nos, kérésünk meghallgattatásra talált, hiszen az új készülékek nemcsak külsejükben, hanem tulajdonságaikban is különböznek az elődöktől.

Toshiba StorE Art – színharmónia
Toshiba StorE Art – színharmónia

A friss meghajtókat rázkódásvédelemmel látták el, ami nem haszontalan a várhatóan sokat utazó eszközkönél. Jól jöhet a jelszavas titkosítás is, hiszen így nagyobb biztonságban vannak az adataink. A megújult merevlemezekhez a McAfee Internet Security Suite 30 napos próbaverziója mellé ezentúl jár az NTI BackupNow EZ szoftvere is, amellyel az adatok archiválása és – szükség esetén – visszaállítása egyszerűsödik le. A 16,6 x 81 x 127 mm-es, 155 grammos StorE Artok USB 2.0 csatlakozóval kapcsolhatók a számítógéphez, és a beléjük szerelt winchester méretétől függően 250, 320, 500 vagy 640 GB adatot képesek tárolni. A Toshiba adattárolók már kaphatók Magyarországon, az egyes változatok ajánlott fogyasztói ára tárkapacitástól függően 18 990, 19 990, 26 990, illetve 31 990 forint.

A-Data SH93
A-Data SH93

Az A-Data strapabíró minijeiről korábban már írtunk. Az SH93 széria ellenálló borítású külső winchesterei akár fél órás búvárkodást is kibírnak (ha nem merülnek egy méternél mélyebbre), és ütésállóságuk is példás, erre bizonyíték, hogy a MIL-STD-810 katonai szabvány erre vonatkozó kitételeinek is megfelelnek. A masszív merevlemezek már elérhetők az európai boltokban is, a 320, 500 és 640 GB-os változat ára 69, 95, illetve 135 euró.

Sushit tessék!
Sushit tessék!

A Solid Alliance pendrive-jait tulajdonképpen a szükségszerűség szülte. Japánban ugyanis nagy hagyománya van a különféle, műanyagból készült műételeknek, amiket aztán éttermekben vagy boltokban tesznek ki a valódi fogások gusztusosságának demonstrálására. Ezek néha annyira élethűre sikerednek, hogy a gyanútlan vásárló kosarában is kiköthetnek. Így csak idő kérdése volt, hogy az egyik népszerű japán étel, a sushi a kirakatok és a bolti pultok után a számítástechnikai üzletek polcain is megjelenjen. A 19 x 50 x 29 mm körüli, 19 grammos álfinomságok 2 GB adat tárolására alkalmasak, de a kulináris élvezetek helyett inkább csak a vizuálisakat ajánljuk velük kapcsolatban. Az étvágygerjesztő SushiDisk Nano penrive-ok jenből átszámítva nagyjából 30 euróba kerülnek. Jó étvágyat – itadakimasu!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés