A Google Nexus Q első törése kevesebb mint 24 óra alatt megérkezett

A múlt héten megrendezett Google I/O (San Francisco) eseményen a nagy érdeklődéssel várt Nexus 7 tablet mellett szó esett még pár futurisztikus, jövőbemutató érdekességről is, mint például Google Project Glass „okos szemüvegről” és a Nexus Q közösségi médialejátszónak emlegetett gömbről is. Ez utóbbi hardveres szempontból komoly potenciállal rendelkezik, azonban a gyártó képességeit csupán a felhőalapú szolgáltatások elérésére korlátozta.


[+]

Azonban a hátán megbújó micro USB port némi reménykedésre adhat okot, ami a hírek szerint a keresőóriás direkt azért helyezett el a készüléken, hogy a buherálni vágyók kiélhessék ez irányú vágyaikat. A szerkezet első szoftveres törése nem sokat váratott magára, ugyanis alig egy nap alatt olyan képek és információk jelentek meg az interneten, amelyek tanúsága szerint sikerült elindítani egy játékot, konkrétan a Swords and Soldierst.


(forrás: Google+) [+]

Tekintve, hogy a belsejében lapuló duplamagos OMAP4460 központi egység PowerVR SGX540grafikus alegységgel és 1 GB memóriával karöltve lényegében azonos a Galaxy Nexus okostelefon specifikációjával, ez nem is olyan meglepő, valóban minden csak azon múlik, hogy az androidos közösség milyen szoftveres varázslásra lesz képes. Persze a történethez hozzátartozik, hogy érintőkijelző hiányában hiába indulnak el az alkalmazások, azok kontrollálása egyelőre még nem lehetséges, ami normál méretű USB port hiányában külső eszközzel sem könnyen megvalósítható. A lehetőségek között szerepel, hogy Wi-Fin keresztül egy másik androidos készülékről oldanák meg a távirányítást, de Bluetooth kompatibilitásának köszönhetően éppen egér, billentyűzet és gamepad bevetése sem elképzelhetetlen.


(forrás: Google+) [+]

A 299 dolláros árcédula sokakat elriaszt, de ha szoftveresen kihozzák belőle a maximumot, esetleg egy Ubuntu vagy más Linux disztribúciót is képesek lesznek felerőszakolni a Nexus Q-ra, akkor érdekes formavilága, LED-es megvilágítása, beépített erősítője és más egyéb különlegessége miatt még megtalálhatja „felhőtlen” célközönségét is.


(forrás: Google+) [+]

Azóta történt

  • PH!TV – Szabad-e a net?

    Kis kutakodás után ugyanarra jutottam, mint amit gondolom mindenki tud: nem vagyunk biztonságban a neten. De mennyire nagy a baj?

Előzmények

Hirdetés