Hamarosan elrajtolhat az első Google Nexus tablet?

Hirdetés

A Google elsősorban szoftverekkel és szolgáltatásokkal foglalkozik, de ott van például a saját márkás okostelefonjuk, a Nexus sorozat, amely ennek következtében a lehető legjobb támogatást kapja. Ezek után jogosan merült fel a kérdés, hogy vajon mikor lát napvilágot végre egy Google márkájú tablet? A pletykák régóta kavarognak ezzel kapcsolatban, most azonban a DigiTimes értesülései szerint már nagyon közel vagyunk egy Nexus tablet érkezéséhez.

A kép csak illusztráció...
A kép csak illusztráció...

Korábban arról szóltak a híresztelések, hogy már májusban a boltok polcaira kerülhet a keresőóriás masinája, azonban a 7 hüvelykes modell vételára 250 dollár körül alakult volna, amit a Google nem tartott elég versenyképesnek, ezért inkább visszaküldte a mérnököket a tervezőasztalhoz azzal a céllal, hogy egy 150-200 dolláros tablettel álljanak elő. Épp a mai napon adtuk hírül, hogy az NVIDIA Tegra 3 nevű SoC-je köré készül kialakítani egy „Kai” nevezetű referencia platformot, amely lehetővé tenné a gyártók számára, hogy jó teljesítményű, mégis megfizethető árú, 200 dollár körüli eszközöket gyártsanak. Ezek után nem lenne meglepő, ha az imént említett platform kapna helyet a Nexus tabletben.

Arról is sok információ keringett, hogy ki fogja gyártani a Google táblagépét, most a legutóbbi értesülések szerint az ASUS-ra esett a választás, ami tekintve a szakmában szerzett sokéves tapasztalatot, nem tűnik egy rossz döntésnek. Elméletileg a halasztás ellenére sem kell már túl sokat várni az új jövevényre, mert júniusban megkezdődik kiszállításuk, júliusban pedig már a boltok polcaira kerülhetnek. Az első szállítmány 600 000 példánnyal indul útnak, de a tervek szerint év végéig összesen 2-2,5 millió tablet érkezik a piacra. Reméljük a közeljövőben hivatalos megerősítést nyernek az értesülések; jó esély van arra, hogy a bő egy hét múlva kezdőd Computexen már okosabbak leszünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés