Az év végén jön a Google Daydream View

A Daydream VR platform egy megfelelő okostelefon köré építve érdekes lehet, de sok múlhat a tartalmon.

A Google az idei év közepén mutatta be a Daydream VR platformot, amiről az alábbi hírben részletesebben írtunk. A keresőóriás lényegében már csak az eszköz bemutatásával volt adós, hiszen az alapokat korábban ismertették. Most erre is sort kerítettek, így végre bemutatkozhatott a Google Daydream View.

Ez a VR keret a többi hasonló konstrukcióval ellentétben másképp közelíti meg a kialakítást. Egyrészt a terméket a tervezők úgy építették meg, hogy könnyű legyen, a Google állítása szerint a konkurens megoldásoknál 30%-kal könnyebb. A külsejét is mikroszálas szövet borítja, így a viselése komfortosnak mondható, ráadásul a belső kialakítás miatt a szemüveges felhasználók is kényelmesen viselhetik, természetesen a szemüveg levétele nélkül.


[+]

Hasznos funkció még, hogy a kisméretű vezérlő elhelyezhető magában a VR keretben, így nem veszik majd el, ráadásul maga a vezérlő strapabíró is, így nem feltétlenül baj, ha véletlenül leesik a földre. Persze azért dobálni nem érdemes.

Ahogy azt sejteni lehetett a legfőbb stratégia a Daydream VR platform mögött a tartalom biztosítása lesz. A Google szerint már 50-nél is több partnerrel rendelkeznek, továbbá a Play Movies, a Photos, a Street View, illetve a YouTube szolgáltatások is kompatibilisek lesznek.


[+]

A Google Daydream View snow (ezüst), slate (szürke) és crimson (piros) színben kerül az üzletekbe novemberben, az ára pedig 79 dollár lesz. Ez önmagában vonzó ajánlat, de nem szabad elfelejteni, hogy ehhez még szükség van egy megfelelő telefonra, például a Google Pixelre, amivel együtt már rendesen megugrik az összesített árcédula. A kompatibilis telefonok egyébként az alábbi oldalon találhatók majd meg. A lista egyelőre csak egy modellből áll, de hamarosan bővülni fog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés