A Huawei sem akar lemaradni a virtuális valóságról

A Samsung és a LG után a Huawei is úgy döntött, hogy ráfeküdnek a virtuális valóságra, méghozzá egy VR kerettel, amely a szokásos mintát követi, vagyis a VR működéséhez a meghatározott telefonok egyikére van szükség.

Hirdetés

A Huawei VR leginkább a Samsung Gear VR megoldásához hasonlít, vagyis bele kell helyezni a keretbe a P9, a P9 Plus, illetve a Mate 8 jelzésű okostelefont. A Huawei VR az említett eszközök miatt Full HD-s felbontást kínál, illetve 95 fok lesz a látószög, amely a kategórián belül általános paraméternek tűnik.

A Huawei szerint a késleltetés 20 ezredmásodperc lesz, de arról nem adott információt a cég, hogy az említett okostelefonok kijelzőkezelési rendszere speciális lesz-e, vagy esetleg a Google alapértelmezett rétegein keresztül fog működni. A virtuális valóság jellege miatt mindenképpen az egyedi szoftveres alapra érdemes törekedni.

A Huawei VR különlegessége az lesz, hogy a vállalat nagyon erős tartalommal szeretne indítani, ugyanis a tervek szerint 4000 film, 40 játék, 350 panorámakép, illetve 150 úgynevezett virtuális túra kerül az alapcsomagba. Ezek igen nagy számok, így nagy kérdés, hogy a Huawei pontosan mit ért a virtuális valóságon, mivel elképzelhető, hogy az elérhető tartalmak egy része igazából nem a virtuális valósághoz lesz optimalizálva, így csupán azt használják ki, hogy az adott mobil eszköz a szem elé rögzíthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés