Extrém GeForce GTX 580-on dolgozik a Zotac

A Zotac bejelentette, hogy hamarosan elkészül a GeForce GTX 580 Extreme Edition, ami a gyártó állítása szerint a leggyorsabb GF110-es GPU-ra épülő kártya lesz. A saját tervezésű nyomtatott áramkör 254 mm hosszú, ám a referenciamodellhez képest magasabb, aminek hála a vállalat a többi GeForce GTX 580-as kártyán alkalmazott memória-órajelnél nagyobb frekvenciát használhatott. A termék tápáramköre 16+2 fázisból áll, így bőven túl lehet lépni a 300 wattos fogyasztást is, mely az extrém tuningolók számára fontos szempont lehet. A szükséges energiát természetesen két darab 8 tűs PCI Express konnektor biztosítja.


[+]

A többi Geforce GTX 580-hoz hasonlóan ez a kártya is 512 CUDA magot és 64 textúrázó csatornát tartalmaz. A gyári tuning azonban meglehetősen acélos lett, azaz az új versenyző 850, 1700 és 4400 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel, a GDDR5 szabványra épülő memórialapkák összkapacitása pedig 1,5 GB. A hűtésről egy saját tervezésű megoldás gondoskodik, mely hat darab 6 mm-es átmérőjű hővezető csövet használ, az aktív hőelvezetést pedig két ventilátor oldja meg.


[+]

A PCI Express x16-os foglalatba illő, DirectX 11-es API-val kompatibilis termék két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenetet használ. A Zotac még tavasszal megkezdi a VGA forgalmazását, az ajánlott fogyasztói áráról azonban nincs pontos adat, de 470-490 eurós árcédula várható.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés