Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) hackeeeee

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jó, hogy Nálatok a tesztpéldány nem sült meg... :)

Nah, de a poént félretéve... Jó kis kártya lett, meg kell hagyni, de itt azért látszik, hogy a HD6990 ellen kevés lett a teljesítmény. Bár, hátha még valamit tudnak javítani a teljesítményen, bár ezt kétlem.

Elsőkörben ezzel a túlmelegedéssel, és az ezzel járó meghibásodásokkal kellene kezdeni valamit. Gondolom Nektek nem házban volt a konfig, vagy igen? Sry, ha le van írva, de csak a grafikonokon szaladtam át jelenleg. :B:)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív... - Samsung Galaxy Mini eladó: http://href.hu/x/cxw9

(#2) Hebry

Hebry
(senior tag)

Megmondom őszintén többet vártam volna, nem mintha ez kevés lenne...
Az atit most sem sikerült befogni.

(#3) alexan válasza Hebry (#2) üzenetére

alexan
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nem ati az, AMD!! ;]

sajnálom, hogy ennyire "gyengécske" lett 6990hez képest :F

Audiatur et altera pars. // mivel mostanság csak telefonról vagyok, nézzétek el, ha lassan válaszolok...

(#4) Hatvan9

Hatvan9
(senior tag)

Hát ez nem vág vissza... :U :(
Egyetlen érve a hangja de inkább vennék a 6990 -re egy csöndes hűtést.

(#5) Angel1981:
Akkor rosszul nézted.

[ Szerkesztve ]

"Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel" - A.E.

(#5) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Mintha a külföldi tesztoldalakon jobban szerepelt volna kicsit - kb. egálban volt a 6990-nel. :F

(#6) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Hát ez harmatgyenge...a gtx 580-hoz képest cirka 40% teljesítménytöbblet,dupla áron... ez kevés... látszanak a 40nm határai... :U
(#7) SzlobiG
Én azért egy 3.6-ra húzott i7 mellett nem csodálkozok annyira... :U

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#7) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Azért az nem gyenge, hogy sok helyen 6970cf pariban van az 580sli-vel. :U

ASUS ENGTX590/3DIS/3GD5 PCIe 185 000
Sapphire Radeon HD 6990 4 GB GDDR5 SDRAM 154 000

Hardveraprós új árak ez szerintem mindent elmond...

(#6) TTomax Igen furcsáltam is, hogy "csak" 3.6GHz-re van húzva legalább 4GHz kellene azért ilyen VGA-k alá.

[ Szerkesztve ]

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#8) Abu85 válasza Angel1981 (#5) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mi a WHQL meghajtóval futtattuk, ahol ment az OCP védelem mindegyik programra. Ezt nem tudjuk, hogy mennyire hozott változást, a beta meghajtóval nem mértük le, mert azt az NV sem ajánlja telepítésre.
Esetleg az lehetett még változás, hogy mi előszeretettel alkalmazzuk a Full HD feletti terhelést ezeknél a csúcskártyáknál. Ezen a ponton a külföldi oldalakon is elfogyott a termék. Full HD-ben és alatta tartja magát.

(#6) TTomax: Lehet, hogy nem kellene ennyire meghúzott proci, de próbálunk VGA-limites beállításokat teremteni. Ha a proci akadályoz, az senkinek sem jó.

(#1) hackeeeee: Mi asztalon tesztelünk csupaszon, de nem lehet gond házban se, maximum valamivel hangosabb lesz.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#9) hackeeeee válasza SzlobiG (#7) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát jah... :U

(#10) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Ez azonban negatív irányban következett be, ugyanis a GTX 590 árához képest lassúcska lett. A HD 6990 összességében ~10-15%-kal gyorsabb, miközben kevesebbet fogyaszt."
Ennyi. :R

Köszönjük a tesztet!

[ Szerkesztve ]

"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

(#11) Angel1981 válasza Abu85 (#8) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Ok, rendben, értem! :)

[ Szerkesztve ]

(#12) Kopi31415

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

BF alatt nem lett elrontva a grafikon?

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#13) Abu85 válasza Kopi31415 (#12) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mire gondolsz?

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#14) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az NVIDIA visszavág(na)...

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#15) depmod

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Valahogy úgy érzem, hogy az NV az ATI ellenében egy-egy harcban csak a 460-assal tudott sikert elérni az árat is figyelembe véve. Szerintem nem megy úgy a szekér, mint 2 évvel ezelőtt, de azért nem baj, ez a kártya is király, habár egyszerű földinek elérhetetlen, ahogy a 6990-es is :DDD
Én még mindig ott tartok, hogy XP-m van és dx9-ben nyomom a játékokat, egy kicsit butább, de legalább minden királyul fut. Ahogy az 590-esen a 3 crysis 2, csak egyedül :DD

[ Szerkesztve ]

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#16) buzus

buzus
(fanatikus tag)

Jó teszt, köszi! :)

(#17) depmod

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Amúgy a Metro 2033-ban dx11-ben nem 3. lett az 590-es, vagy csak nálam gond a grafikon értelmezése?

Hülyeséget beszélek, 2., nem vitás. Sztornó

[ Szerkesztve ]

(#18) SzlobiG válasza depmod (#15) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

570/580 szerintem igencsak jó kártya sőt még az 560 se lett rossz ahova pozicionálva lett.

(#19) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A grafikonokon a sorrend mindig a nagyobb felbontásban mért átlagos teljesítménytől függ. Valószínűleg ezért vannak nehézségek a sorrend értelmezésében.

[ Szerkesztve ]

(#20) NOD

NOD
(senior tag)

2 megjegyzés a cikkel kapcsolatban.
-6990 hogy lett gyorsabb a Just Cause 2-ben mint a 6970CF?
-Jobban megrángatott procival teszteltem volna a helyetekben mert mintha limites lenne pár helyen 1920-ban.....

(#21) TTomax : Egy jobban tuningolt i7-et.

[ Szerkesztve ]

(#21) TTomax válasza NOD (#20) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Persze ,hogy limites... föleg a GTX580SLi teljesítményen látszik 1920-ban...de hát mit tolsz alá? :U

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#22) depmod válasza Abu85 (#19) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Már konstatáltam az adatokat, minden OK.

(#23) SzlobiG válasza TTomax (#21) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

SB 4.5giga körül szerintem igencsak kitudná hajtani. :K Mondjuk csak ott lehet limites ahol nem tekernek fullon a magok kivéve ha profil gond van.

(#24) Abu85 válasza NOD (#20) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A HD 6990 a GPU-k közötti kommunikációra más beállításokat használ. A Just Cause 2 esetében ez jöhet ki. Az azonos NYÁK hozhat ilyen előnyt, mert gyorsabb az adatok továbbítása a CF-hidakhoz képest. Persze ahogy látható, az előny nem jelentős.

(#25) depmod válasza SzlobiG (#18) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Most már igen, teljesítményben nagyon jók, és a 570-es is 70k körül mozog, azért megérős lehet tényleg. Én az árazás tekintetében ugyanakkor úgy hiszem, hogy az AMD jobban elkapta a vonalat (6950 55k, kb ugyanazt tudja teljesítményben, mint az 570-es), és itt a mainframe vonalra gondolok, nem a csúcsra.

[ Szerkesztve ]

(#26) zH.

zH.
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy-hogy nem @4Ghz proci ment a tesztek alatt?

just be

(#27) Sondi1986

Sondi1986
(tag)

jó teszt! Maradt az AMD az élen!!! :C

(#28) kenwood3 válasza Angel1981 (#5) üzenetére

kenwood3
(PH! addikt)

+1
Én is így láttam , de örülök , hogy az Ati-t (direkt írtam így ) nem sikerült most se legyőzniük . A cikk írónak meg grat :R

(#29) Angel1981 válasza SzlobiG (#23) üzenetére

Angel1981
(PH! addikt)

Ez a "kihajtja" dolog...
FULL HD-ben, és afölött még a következő generációs csúcskártyák is 99%-ban VGA limitesek lesznek.
Már jó ideje a CPU abszolút másodlagos a játékteljesítmény tekintetében. :U

(#30) oPalRx7

oPalRx7
(tag)
LOGOUT blog

6990 gyenge tuningban? :) fel a modbiost, tdplimit 450W, meg egy víz, és szerintem bírja az amit kell... :)

590-nél sajnos hiába hűtenénk, a vrm megadná magát akkor is...

(#31) ProEvoFan

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

brutál teljesítmény, brutál áramfogyasztás
köszi a tesztet :R
ez a remek teszt arra jó lesz nekem h a friss driverekkel láthatom h jó döntés volt venni egy refi 6950et a gtx570 ellenében

EVIL IS BACK!

(#32) NOD válasza oPalRx7 (#30) üzenetére

NOD
(senior tag)

Jah értem ugy akarod öket összehasonlítani hogy egyikre vizhutés másikra semmi:D

(#29) Angel1981 : F1 2010, 1920-as grafikon....

[ Szerkesztve ]

(#33) KillerKollar válasza Hatvan9 (#4) üzenetére

KillerKollar
(tag)

Nem nézte rosszul:
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_590/23.html
Az csak a Crysis teszt amit te linkeltél az alatt valóban gyorsabb a 6990,full HD-ben egál van Full HD fölött a 6990 a gyorsabb,full HD alatt pedig az 590,itt azért nyert a 6990 mert volt full HD meg 2560 és Full HD-ben még tudja azt mint a 6990 2560-ban már alul marad általában de ha mondjuk 720p meg 1080p lett volna akkor az 590 lett volna a nyerő.

[ Szerkesztve ]

(#34) SzlobiG válasza Angel1981 (#29) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Ezt rosszul hiszed azt aláírom, hogy kevés játékba jön ki a proci ereje, de ahol számít pl BC2 ott igenis sokat még full hd-ba is mivel a fizikát a proci számolja ott.

(#35) jozsef m. válasza Sondi1986 (#27) üzenetére

jozsef m.
(fanatikus tag)

Igen , ezért inkább feláldozták a szóló 6970-et ,hogy a 6990-re két kellően magas órajelü GPU-t lehessen rakni.
Azért kiváncsi lettem volna egy 5760X1200-as mérsre is ha már szóba került a 3 monitoros képesség megjelenése az nV-nél is.

[ Szerkesztve ]

(#36) Kopi31415 válasza Abu85 (#13) üzenetére

Kopi31415
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mintha az 590 és a 6990 fel lenne cserélve- akárhogy néztem az 590-nél minden szám nagyobb volt, mégis lejjebb volt a listán. S a diagram sem lett így monoton.

Érettségi feladat, SZÁMÍTÁSTECHNIKA Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.

(#37) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez a GTX590 nem lett valami csuda. Beigazolódott a félelem az órajelek miatt. És ennek feszt emelni szerintem nem tanácsos. :N
Innen is látszik, hogy a HD6900 egy nagyon jó sorozat, és végre igazán versenyképes.

[ Szerkesztve ]

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#38) hackeeeee válasza NOD (#32) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Hát van már a HD6990-hez blokk, sőt asszem a GTX590-ből van gyári is már vízes blokkal...

Mellesleg a GTX590-nek nem mindegy, gyári hűtéssel is megsül, minek róla levenni? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39) Abu85 válasza Kopi31415 (#36) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A GTX 590 a magasabb felbontás átlag értékében lassabb. Azért van előtt a HD 6990. Ez az érték dönti el a sorrendet.

(#40) Stukker1987

Stukker1987
(fanatikus tag)

GTX580 teljesítményéből nem hittem volna h a GTX590 ilyen "lassú" lesz FUllHD felett...

Bár még gyosulhat pár %-ot a köv driverekkel....viszont ez igaz a 6990-re is.

Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

(#41) TTomax válasza BMW001 (#37) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Marhára versenyképes mindkettő... 50% teljesítmény többlet dupla árért... mindezt dupla fogyasztással,traktorhanggal 100 fokon... ;]

(#42) Xaels

Xaels
(PH! kedvence)

Köszönöm a tesztet. Nekem csak a teszt konfiguráció ára kéne :DDD

A viccet félretéve. Csalódás ez így egy kicsit. Igaz 9800GTX után már csak Ati/Amd kártyáim voltak, de nem vagyok se zöld se piros. Én csak azt szeretném, ha lenne egy jó kis árverseny aminek hála Ősszel jó és tartós VGA-t tudok majd venni, nem túl drágán. Ezért remélem, hogy a középkategória környékén mutat valamit az nVidia és nem csügged emiatt a kártya miatt.

A Samsung tökélyre fejlesztette a másolást: már nem csak design, szoftver és marketing terén olyan mint a "Körte", de hogy még a rajongókat is sikerült meghülyíteniük...

(#43) yakuza.tora válasza SzlobiG (#7) üzenetére

yakuza.tora
(PH! addikt)

Bizony! Akinek 6970-e van, jövőre simán vehet mellé az aprón még egyet és nagyon rajjcsávó lesz vele! :DDD

Mellesleg ebből az árkülönbözetből kijön a vízhűtő blokk ára és akkor a 6990 hangja is elfogadható lesz! (a hőfokokról nem is beszélve...) ;)

Alléz Olympique de Marseille!

(#44) depmod válasza TTomax (#41) üzenetére

depmod
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Itt nem az ár dominál, ezt már megszokhattuk. Ez kinek nagyobb a fegyvere szituáció.

(#45) SzlobiG válasza yakuza.tora (#43) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Akinek kis esze is van mellé az meg moddolható 6950-et vesz.:D

(#46) hackeeeee válasza SzlobiG (#45) üzenetére

hackeeeee
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Jogos... Na és, arra tesz vizes blokkot. :D

(#47) Apone33

Apone33
(senior tag)

Hát ez nem jött az nvidia-nak, nem elég hogy lassabb még többet is fogyaszt. :U

Play Hard!!!

(#48) zoltanz válasza Stukker1987 (#40) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Jó az NV sztem, máskérdés ezeknek a kariknak nemsok értelmét látom. :U

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#49) kenwood3 válasza Apone33 (#47) üzenetére

kenwood3
(PH! addikt)

+ még drágább is :U

(#50) TTomax válasza depmod (#44) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Dehogynem dominál az ár... ugyanezt a teljesítményt megkapod egy 6950CF-el... kb 5% az aki ilyen teljesítményt vásárol és vérpistike...Persze értem én,hogy mit akarsz ezzel írni, presztízs stb...csakhogy ez a vevőket nem annyira érdekli,mint azt a cégek gondolják...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.