GeForce 9600 GT különleges hűtővel

Megszoktuk, hogy a gyártók több változattal is előállnak egy-egy videokártyából, változtatva az órajeleket, a hűtést, a memória mennyiségét vagy akár a monitorkimeneteket. Különösen kedvelt alanya lett az efféle variációknak a GeForce 9600 GT, amelyből többek között már a Sparkle is bemutatott egy passzív hűtésű típust, most pedig Calibre márkanéven dobja piacra a legújabb verziót, az egyedi hűtővel ellátott, gyárilag tuningolt P960-at.

A Calibre P960 grafikus processzora, illetve shaderei az eredeti 650/1625 helyett 700/1850 MHz-en futnak, az 512 MB GDDR3 memória pedig 900-ról 1000 MHz-re kapaszkodott fel. A kártya hátulján a tévékimenet mellett két DVI-I csatlakozó látható, a dobozba D-Sub és HDMI adapter is kerül.

A legérdekesebb kétségkívül a Dual Fly névre keresztelt hűtőrendszer. Ennek alja egy vaskos alumíniumborda, amely egyfelől a memóriachipek hőleadását szolgálja, másfelől a GPU rézblokkjából kiinduló hőcsövek is részben ide közvetítik a meleget. A grafikus chip hőjének nagy része viszont két vastag heat-pipe négy körbefutó ágán keresztül a felső, szintén alumíniumból készült lamellákra kerül, melyek két ventilátort fognak közre. Ha mindez nem lenne elég, a két felső rész legfeljebb 15 fokkal kijjebb hajtható – feltéve persze, hogy van elég hely a kártya mellett –, így az egész bordázatnak javul a szellőzése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés