Az EVGA bemutatta a GeForce GT 545-öt

Az EVGA érdekes lépésre szánta el magát, és bejelentette, hogy a kiskereskedelmi piacon is elérhetővé teszik az OEM-ek számára már hozzáférhető GeForce GT 545-öt. Az NVIDIA nem tekinti teljesen hivatalos terméknek az újdonságot, így gyanítható, hogy erre az akcióra csak az első számú partnerként jegyzett vállalat kapott lehetőséget.

A GeForce GT 545 a GTX 550 Ti esetében alkalmazott GF116-os lapkára épül, ám némi butítást le kell nyelniük a vásárlónak. Az NVIDIA a 192 darab CUDA magból 48-at letiltott, ami azt jelenti, hogy a GPU-ban található négy darab streaming multiprocesszorból egy teljesen inaktív. Ennek megfelelően a 144 megmaradt CUDA maghoz 24 textúrázó csatorna tartozik. A 192 bites memóriabuszt szerencsére nem érte módosítás, így megmaradt a hat darab ROP blokk is.

Az EVGA kártyája 720 MHz-es mag- és 1440 MHz-es shaderórajelen üzemel, a DDR3 szabványra épülő 1,5 GB-os fedélzeti memória pedig 1800 MHz-es effektív frekvencián ketyeg. A termék tulajdonképpen az NVIDIA referenciadizájnját másolja, így a hátlapon egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenet található.

Az EVGA a héten kezdi meg a GeForce GT 545 szállítását, melynek ajánlott fogyasztói ára 150 dollár lesz. Arról még nem tudni, hogy az NVIDIA többi partnere kap-e lehetőséget az OEM-piacra szánt termék kiskereskedelmi forgalmazására. Tekintve az árazást kicsi az esélye, hogy bárki szívesen élne ezzel az opcióval, mivel 130-140 dollár körül a felhasználó sokkal erősebb GeForce GTX 550 Ti kártyát is vásárolhat. Talán nem is az EVGA szánta el magát erre a lépésre, hanem az NVIDIA nem tudta eladni az OEM-eknek a GeForce GT 545-öt, így valószínűbb, hogy az első számú partner egyfajta felvásárlási kötelezettséget teljesített.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés