Úgy látszik az Arctic nagy kedvenc lett hűtésügyileg
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
McCoy20
(tag)

mirrmur
(fanatikus tag)
most néztem nagyker árát. Nevetséges mivel az 5770 felé lőtték
a kutyának sem fog kelleni ennyiért. (6790)
Az értetlenek is meghallgatásra találnak, csak a választ nem értik, mert azok amik. A cél lebega szemük előtt amit önmaguknak állítottak, füleik süketek, szemeik vakok a végigvitt út melett álló figyelmeztetésekre...

Motion_Blur
(PH! félisten)
MSI-nél megint túlzásba vitték a hűtést..
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

pip
(fanatikus tag)
A felmagas passziv hutesu HIS 6570 egesz jonak tunik, bar nem tudom mennyit ront a teljesitmenyen a ddr3... Valoszinuleg teljesitmenyben nem eri utol a regebbi gddr5-el szerelt 5570-es karikat, de HTPC-be kivalo lehet

smkb
(senior tag)
Asus Silentek tetszenek, a Sapphire-nak, meg a Power Colornak meg külön respect, hogy készítenek 6450-est GDDR5-el.
Ez legyen a legnagyobb baj.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

pip
(fanatikus tag)
hat igen, meg igy is jobb mint egy 6450 es szep lapos, gyakorlatilag nincs konkurenciaja
amugy tobb passziv hutesu megoldast remeltem 
Ezek közül melyik hozza a 4870 szintet Dx11 támogatással áramot termelve 49$-ért?
Milyennapvan?
Jó, hogy jött ki pár passzív kártya.
"I see the diamonds, but you only see the rock"

GIJoe
(fanatikus tag)
remek hír, csak passzívban tudom elképzelni... 

D.Orion
(PH! kedvence)
A Gigabyte megoldása nálam kiverte a biztosítékot!
Undorító dolog OC-ként nevezni egy lassabb rammal szerelt példányt, még ha a GDDR3 referenciánál gyorsabb is. 
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

V!ck
(kvázi-tag)
Egyik sem
az 5770 hozza nagyjából.... a 6790 pedig kicsivel felette.
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.

moli.hu
(senior tag)
HIS Radeon HD 6670 Silence - 1 GB DDR3
6570.

T_Stark
(senior tag)
A 2 ventis MSI kártyákat meglátva azt hittem megfejelem a falat... 

Motion_Blur
(PH! félisten)
Muszáj ehhez a félelmetes teljesítményhez 
D1Rect: 
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

KKaresz45
(fanatikus tag)
Ez valami beugratós kérdés? Szerintem az a) válasz a jó, de csak tipp.
Szerk.: Az a kérdés, hogy mit hoznak majd hibrid crossfire-ben. Llano + Turks hozhatja majd a 4870-et DX11 támogatással.
[ Szerkesztve ]

gyiku
(PH! kedvence)
sokan csak az elso feleig jutnak el az olvasassal.
freeapro: van a fenet. a legjobb hutes, csak kell ra egy venti.
[ Szerkesztve ]

freeapro
(fanatikus tag)
Vagy a 4830 szintjét? 
A passzív megoldással csak szívás van. Az indulás, meg első félóra még OK, de aztán bemelegszik az egész ház tőle és minden más komponens elkezd zajongani. Egy halk (esetleg termokapcsolós) ventilátor jobb megoldás.
A Radeon 6670 0.5 és 1GB GDDR5-ösök közt vajon lesz észrevehető teljesítmény különbség? Mármint alacsonyabb felbontáson (1440X900, 1366X768).
Talán a 6670 hozza a 4830 szintjét. Kb. ezt látom, ahogy összevetettem a PH-s GTS 450 és a TPU 6670 tesztjét százalékilag.
Mondjuk egy 4830 kártyán még el lehet játszogatni, ha az ember nem akar a csúcson nyomulni, és ehhez a teljesítényhez a 6670 fogyasztása nagyon jól tud esni. A 4830 elég sokat eszik, ha úgy vesszük. Az is igaz, hogy a 4830 használt ára igencsak leesett az elmúlt hetekben.
[ Szerkesztve ]
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!

Oppenheimer
(őstag)
a HD4890 szintjét melyik HD6000-es kártya hozhatja?
Delicious Mango is delicious

KKaresz45
(fanatikus tag)
A passzív hűtés azért feltételezi, hogy a ház legalább szellős. A házba legalább kell egy venti, hogy a házon belüli légcsere meg legyen oldva, különben az lesz, amit te mondasz.
Mondjuk a 6790, ami talán picit gyorsabb is.
Bulldozer - Dehogy munkagép, mindössze néhány ember lapáttal!
Hűtőtt videókártyánál se jobb a helyzet nehogy azt hidd. Régebbi gépházamban a videókártyám simán felfűtőtte a procit 70-80 fokra, ha az oldallap fennt volt. Gondolhatod hogy mekkora hőt termelt és milyen meleg lett tőle a gépben lévő levegő. A gépház szellőzése számít, nem az hogy passzív vagy nem, szvsz.
[ Szerkesztve ]
The pain is my best friend.
Le kell venni az oldallapot, és ennyi. Mióta prédikálom..

atti_2010
(PH! kedvence)
Az nem gond hogy 2 venti van az MSI kártyán mert lassabban forognak és kevesebb zajt gerjesztenek viszont nagyon jól néznek ki.
Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

freeapro
(fanatikus tag)
Nem egészen. Az ATX ház a lefelé fordított vga kártyákkal egy hibás konstrukció, mert a videokártya alatt megreked a meleg amit sehogyse tudsz átszellőztetni. Ahogy szép lassan felforr a passzív kártyád sugárzással átadja a hőt a többi komponensnek és onnan vége a halk gépnek. Kell oda egy légkeverő ami lehűti a forró blokkot.
Hidd el tudom mit beszélek sokat szívtam zajtalan gép készítéssel, de a passzív megoldások nem jöttek be.
Én passzív rajongó vagyok. Előnye mozgó alkatrész hiánya miatti csend és tartósság. De ezek a kártyák jellemzően nem a friss játékokra valók, de enkódolásra már igen... pl. egy jó kis CUDA segítséggel.
Na mindegy, azt nem értem, hogy ha a chip ugyanaz és ezért kb. az áramfelvétel ugyanaz, akkor egységnyi hő keletkezik legyen akár passzív, akár aktív a kártya. A passzív ezt nagyobb felületen adja le és ahogy egy kedves ismerősöm mondja "szépen, csendben eldiffundál róla a hő"
Én nem értem, hogy a fizika szerint miért fűtené jobban a házat.
De! A ház szellőzése nagyon fontos és egy passzív kártyánál még fontosabb, de csak azért, mert ott a hőelvezetés adott és fix és nem mindig van túlméretezve. Azaz sok órányi csúcs után sincs semmi ami felpörögjön a kártyán.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
Ez adja magát.
De szerencsére már nincs ilyen problémám, megoldotta a cm430.
Csak ha leveszed, minden alkatrészeden kiló porcica lesz.
freeapro: Régebben még a 9800gt előtt volt egy passzív atim, az például nem fűtőtte fel a régi szutyok gépház belsejét, de ez a kártya teljesítményében is látszott, semmire se volt jó.
Abban azért egyetértünk remélem, hogy egy szellős ház és egy nem szellős ház között hatalmas különbség van, akárcsak alsó tápos/felső tápos elrendezésű házak között.
[ Szerkesztve ]

DMG
(fanatikus tag)
Sapphire féle 6570-es LP elfogadnék. 
Amit ma megtehetsz, azt tegnap kellett volna.
Mindenki ezzel jön..
És akkor?
Egyébként ez a szobától is függ.
Jah meg a környéktől is, nem csak a szobától.
Igénytelenségnek tartom ha kiló por van a gép alkatrészein, az hogy árt-e az alkatrészeknek, na azt majd megmondják a szakik.
[ Szerkesztve ]
Club3D Radeon HD 6670
Azt hiszem, kezdhetek spórolni. 
PH semleges

freeapro
(fanatikus tag)
Azért tisztázzuk: én nem HTPC-ről, hanem halk munka és játékgépről beszélek.
A jó szellőzés kell, de nem oldja meg a VGA alatti sarok hűtését.
nem ugyanaz, ha valami 40 fokos meleg levegőt "szór" szét meg ha valami 70-80fokosan ontja a forróságot. a növekvő hőmérséklet egy ördögi kör, vele exponenciálisan nő a fogyasztás is!
[ Szerkesztve ]
BIOS ÍRÁS ÉS TÁPEGYSÉGEK!

Angel1981
(PH! addikt)
Azért lehet válogatni közülük. 
És ez a halk játékgép minden játékot maximumon visz? Mert nálam ez jelenti a játékgépet.
Olyan sűrű a hardvercsere, hogy nincs ideje beporosodni 
[ Szerkesztve ]
Ez jó, kivágtad magad.

[ Szerkesztve ]

freeapro
(fanatikus tag)
Ez sose volt cél. Csúcskategóriás CPU és VGA-val nem lehet csendes gépet építeni. De olyat lehet amin minden játék fut.
Lehet, de mindenkinek mások az igényei a játékokkal kapcsolatban, van aki megelégszik hogy 1024-n alacsony grafikán eldöcög a játék, van aki meg nem.
[ Szerkesztve ]

berojocy
(fanatikus tag)
Azert a 6670 el, alacsonyabb felbontason pl.: 1366x768 on szepen lehet jatszani a mai jatekkokal, es ha az ember AA-t nem hasznal, akkor mast szepen lehet maxolni.
Vagyis az eddigi tesztekbol ez derul ki.
LG O2X ( v20q ) ...... HTC Flyer ( ICS ) BATTLETAG: bero#2531
Ez egyébként igaz is. 
Azt hiszem nem cserélem le az 5670 em. Az én karimmal krájziszt toltam full hd-ban közepes beállítással, élsimítás nélkül. Én elégedett vagyok vele. Max egy 6870 re cserélném re.
"... erő, nyomaték, jajj szüzanyám hol a fék..." - WRX Sti. Impreza. Subaru. --> I'm lovin it. <3 |" A gravitáció nem ötlet, hanem természeti törvény, amely ellen fellebbezésnek helye nincs."

berojocy
(fanatikus tag)
En se akarom a gts 250 ---> 6670 valtast, csak ez a kartya nem egy rossz alternativa, mert adott felbontashoz gyors, es kevest fogyaszt.
A gts 250 em is 1366x768 on mindent visz, meg szerencsere nem volt ami megfektettne, igaz nem hasznalok AA-t.
LG O2X ( v20q ) ...... HTC Flyer ( ICS ) BATTLETAG: bero#2531
Csúcskategóriás alkatrészekből tényleg lehetetlen teljesen halk gépet osszerakni, de némi kompromisszummal egész jó eredményeket lehet elérni.
Nekem a mostani konfigom az eddigi leghalkabb ami valaha volt és egyben a legerősebb, legenergia-éhesebb is, nagyjából minden játék megy tökéletesen FullHD-ben, és konstans alacsony a zajszint terhelés közben is (+ minden alkatrész hűvös). Persze ehez szukség van 4 db 12-14cm-es alacsony fordulatú házventire amik biztositják a megfelelő légmozgást a házban.
Nem mondom, hogy teljesen hangtalan (egy enyhe szélzaj hallatszik), HTPC-nek valószinűleg nem lenne alkalmas, de mint játék-/munkagép nagyon csendes. Hozzá teszem kis buherálással sokkal többet is ki lehetne hozni belőle, alacsony terhelés mellett gyakorlatilag zajtalan lehetne, ha néhány ventinek alacsonyabb lenne a minimum fordulatszáma, a hűtés úgy is bőven elég lenne.

blackydan
(fanatikus tag)
Radeon HD 6570 - 2 GB DDR3 ez aztán nem semmi párosítás régi ddr 3 és hozzá a parasztvakító 2gb...minek? hova? 
i3 2120/4gb kit/ATI6850/2TB hdd/42" Sony full hd led tv/ Logitech MK520 egér + billentyűzet / Sony Ericsson LWW / Dell laptop/ GW1-Shayia Black