Kínában már elérhető az 50 dolláros táblagép

Az elmúlt év végén a 100 dollárnál olcsóbb androidos táblagépek képezték a szenzációt, de nemrég elérhetővé vált a 7 hüvelykes ESER tablet, mely az Egyesült Államok valutájára átszámítva 50 dollárért elvihető a kínai boltok polcairól. Persze ezért az árért nem kell világverő terméket várni, de ahhoz képest, hogy mennyibe kerül, egészen tisztességes megoldásnak tűnik.

Az ESER tableten Gingerbread, pontosabban az Android 2.3.4-es operációs rendszer fut, míg a 7 colos kijelző rezisztív érintésérzékeny panelt használ, melynek felbontása 800x480 pixel. A masinában – az árkategóriához mérten – egy relatíve erős SoC kapott helyet. Az Allwinner A10 ARM Cortex-A8-as processzormagot használ, mely mellett az IGP szerepét az ARM Mali-400-as fejlesztése tölti be. Sajnos az órajelekről nincs információ, de 50 dollárért már ez a két adat is nagyon hízelgő, főleg annak tudatában, hogy a H.264-es videók dekódolásáért felelős motor a 2160p-s (más néven 4K) tartalmakat is képes lejátszani – legalábbis a gyártó állítása szerint. A rendszermemória kapacitás 512 MB, míg az adatok 4 GB-os NAND flash tárolóra kerülhetnek.

ESER tablet
ESER tablet (forrás: shanzhaiben.com)

A szokásosnak mondható funkciók ezen a táblagépen is megtalálhatók, így a termék rendelkezik HDMI kimenettel, egy előlapi webkamerával, microSD kártyákat kezelő interfésszel, valamint egy jack és egy USB aljzattal.

Az újdonság egyelőre csak Kínában érhető el, de hazánkba rengeteg kínai tablet érkezik, így reménykedhetünk abban, hogy ez ESER extrém olcsó megoldása ide is beszivárog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés