Érkeznek a Gigabyte első AMD chipsetes alaplapjai

Az AMD első integrált videovezérlőt tartalmazó alaplapi lapkakészletének debütálása után nagyjából egy hónappal megjelentek a tajvani Gigabyte első olyan alaplapjai, melyek az új chipset tudását kamatoztatják. Az AM2 foglalatú AMD processzorokhoz passzoló, DDR2-800-as memóriamodulokat fogadó újdonságok közül kettő microATX, egy teljes ATX méretű – utóbbi a gyártó közleménye szerint az új chipsetet felvonultató termékek közül az első ilyen formátumú megoldás.


GA-MA69VM-S2, GA-MA69GM-S2H

A két kisebb Gigabyte alaplap, a GA-MA69VM-S2 és GA-MA69GM-S2H típusok első ránézésre egypetéjű ikreknek tűnnek, hozzá képességeik is rendkívül hasonlóak. A két modell közül utóbbira kerül a nagyobb tudású, Radeon X1250 grafikus magot tartalmazó 690G chipset, mely a HDCP másolásvédelmi technológiát is ismerő HDMI kimenettel egészíti ki a csatlakozók sorát. Az integrált grafikus motor mindkét alaplapnál kiváltható egy PCI Express x16 bővítőhelyre illő videokártyával, ezen felül további egy PCIe x4 és két hagyományos PCI kártyával egészíthető ki a rendszer. Az alaplapok egyaránt négy Serial ATA II egységet és két Ultra-ATA eszközt kezelnek, továbbá Gigabit Ethernet vezérlővel és nyolccsatornás hangrendszerrel is rendelkeznek. A GA-MA69GM-S2H mindezeken felül FireWire csatolót is kínál.


GA-MA69G-S3H

Bár a csatlakoztatható tárolóegységek és az integrált vezérlők típusát és számát tekintve fizikailag kisebb testvéreire hajaz az AMD 690G lapkakészletet tartalmazó GA-MA69G-S3H típus, ehhez az alaplaphoz méretéből fakadóan lényegesen több bővítőkártya csatlakoztatható, mint a microATX-es példányokhoz. Az ATX formátumú újdonság egy PCIe x16, három PCIe x1 és egy PCIe x4, továbbá két hagyományos PCI bővítőkártyát fogad, ráadásul CrossFire támogatást is ígér, jóllehet a képen látható PCIe x4 foglalatba bajosan lehetne teljes szélességű videovezérlőt illeszteni.

Az új alaplapokat már szállítja a Gigabyte, a termékek hazai kiskereskedelmi ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés