Előzetes videó az új 3DMarkból

A Futuremark az elmúlt év végén jelentette be, hogy készül az új 3DMark, mely komoly változást jelent az eddig kiadott változatokhoz képest, hiszen a Windows 8-as tabletektől kezdve egészen a csúcs-PC-kig összemérhetők lesznek az eredmények. A projektről azonban eddig csak kisebb részletek kerültek elő, ám egy előzetes videó formájában most végre látható, hogy mi is készül a színfalak mögött.

A fejlesztők elmondták, hogy a program Windows 8 mellett Windows 7 és Vista operációs rendszerre is telepíthető (utóbbi két esetben szükség lesz a legújabb szervizcsomagokra), emellett nem kötelező DirectX 11-es API-t támogató grafikus vezérlővel rendelkezni, mivel az új 3DMark a DirectX 9-es API leggyengébb szintjéig visszaskáláz. A Futuremark szerint az eredmények teljesen összehasonlíthatók lesznek, noha arról nincs adat, hogy ezt egészen pontosan hogyan képzeli el a cég.

Az új tesztprogram intelligens tesszellálást használ, amely nem csak a távolság, de a nézőpont függvényében is dinamikusan változtatja a geometriai részletességet, hogy a grafikus vezérlők raszter motorja a lehető leghatékonyabban működjön. Ezenkívül rengeteg extra effekt lesz beépítve a DirectCompute használatával, így a Futuremark az új generációs hardverek általános számításokban felmutatott hatékonyságára is épít.


[+]

Az új 3DMark a Windows 8 startja után jelenik majd meg, azon belül is a tervek szerint még idén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés