DCMM blog: jones965 versenygépe

Jones965 idén másodszor vág neki a kölni DCMM modder versenynek. Tavaly a BTX modot vitte ki, idén a Cooler Master Cosmos Pure házra alapoz, melyet kedves ismerősétől kapott ajándékba. Rá jellemzően most is az úgynevezett minimalmod stílusban dolgozik, ami minimalista, letisztult kivitelezést takar. Mint korábbi munkáinál, ezúttal is csak kézi szerszámokat használt, pedig van a gépben nem kevés egyedi, hajlított fémalkatrész.

Cooler Master Cosmos Pure előbb egészben, majd lecsupaszítva Cooler Master Cosmos Pure előbb egészben, majd lecsupaszítva
Cooler Master Cosmos Pure előbb egészben, majd lecsupaszítva [+]

A ház belseje alapos átalakításon esett át: felülre tripla, előre, a merevlemezek helyére egy ventilátoros, vízhűtéses radiátor került, a tápot leválasztotta a többi résztől, az adattáraknak pedig új helyet kellett találni. Végezetül a legtöbb komponens szénszálas műanyagot imitáló fóliát kapott.

Újraszabott belső
Újraszabott belső [+]

Kívül a ház felső részén látható szellőzőrács köszön vissza mindenhonnan, az oldallapra pedig nagy ablak került, hogy látni lehessen majd a mesterien átalakított belső teret. Több külső elem is szénszálas műanyagot imitáló fóliát kapott, hogy szépen harmonizáljon a belsővel.

Megnyújtott tetőrács, ablakos oldallap, fóliázás
Megnyújtott tetőrács, ablakos oldallap, fóliázás [+]

A házba a legkomolyabb Core i7-3930K-ra és Radeon HD 7970-re alapozó hardver került, és az SSD-k sem maradtak ki a sorból. Természetesen a CPU-t és a VGA-t is folyadék hűti, mégpedig speciális, fehér színű, hogy harmonizáljon a többi elemmel. A nagyszerűen átalakított számítógép a Pure Cosmos System fantázianevet kapta, készítéséről részletesen a Logouton lehet olvasni.


[+]

Azóta történt

Előzmények