Benzingőzös mámorban készült egyedi számítógépek

A közelmúltban több olyan modding alkotás is napvilágot látott, amelyek valamilyen autócsodából vagy a száguldás élményéből merítettek ihletet, ezek közül most vegyünk szemügyre néhányat. Először is itt van az Aston Martin gép, amelyet Derek Smith egyik barátjának készített, hogy a mindenféle felesleges alkatrészek egy pár évig még jól használható konfigurációvá álljanak össze. Arra azonban nem számított, hogy Derek több mint 80 munkaórát fog belefektetni a projektbe.


(forrás: Mnpctech) [+]

A casemod átalakítás egy gyárilag felújított Cooler Master Cosmos S számítógépházzal kezdődött, amihez igen jutányos áron sikerült hozzájutni. Burkolatán a klasszikus és sportos stílusjegyek keverednek, amit karbonmintás és fa hatású minőségi matricák felvitelével oldott meg. A beltérben igyekezett a minél tisztább összképre, ezért főleg rozsdamentes acéllapok felhasználásával a tápot, a meghajtókat és a vezetékek jelentős részét takaró fedést biztosított. A megfelelő komponensekhez természetesen könnyen nyitható ajtók vezetnek. További képek és a pontos konfiguráció az alábbi bejegyzésben tekinthetők meg.


(forrás: Mnpctech) [+]


(forrás: Mnpctech) [+]

Bob Stewart (azaz BOBDBONE) is egyesítette az autó és a modding iránti szeretetét, így született meg a Type-R mod, mely elnevezésből nem nehéz rájönni, hogy az inspirációt a Honda Civic Type R nyújtotta. A készítőről azt kell tudni, hogy a bsmods.com oldal tulajdonosa, Washington államban él, és egyedi számítógépek építésével foglalkozik, mint bárki által igénybe vehető szolgáltatás. Az alapot jelen esetben egy Enermax Fulmo torony nyújtotta, amely az apróbb átalakítások mellett kívül-belül egyedi festést kapott.


(forrás: Mnpctech) [+]

Előlapján egy kilométerórához hasonlító Aerocool érintőképernyős vezérlőpanel látható, fölötte pedig a Zalman’s ZM-PCM1 jelzésű 5,25”-es panelje került, amely három digitális kijelzőn a processzor feszültségét, áramerősségét és fogyasztását monitorozza. BOBDBONE a középső kijelzőt egy megvilágított Lamptron bekapcsoló gombra cserélte. Az ablakos oldallap tükrös borítást kapott, amely nem enged betekintést a kikapcsolt állapotban lévő beltérbe, a fények aktivizálása után viszont láthatóvá válik a szintén fehér-piros színezetű belső.


(forrás: Mnpctech) [+]


(forrás: Mnpctech) [+]

Az Aston Martin modhoz hasonlóan itt is takaróelemekkel oldotta meg a nem igazán esztétikus komponensek elrejtését, az összeállítást pedig a videokártyákra akasztott apró NOS (Nitrous Oxide System) tartályok színesítik. Még több kép és a specifikáció itt olvasható.


(forrás: Mnpctech) [+]

Végül, de nem utolsó sorban érdemes még megemlíteni a DiRT Showdown PC mod-ot, amit egy igazán profi csapat, az Mnpctech készített az AMD DiRT Showdown Sweepstakes Challenge versenyének fődíjaként. Igazából felesleges kommentálni a látottakat, a képek és a videó magukért beszélnek, igazán dinamikusra és sportosra sikerül, amit néhány eredeti autóalkatrésszel fokoztak. A végeredmény és a részletes munkanapló itt, itt és itt olvasható.


(forrás: Mnpctech) [+]


(forrás: Mnpctech) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés