DCMM blog: Ali Abbas modjai

Óriásit kaszált a tavalyi DCMM-en Ali Abbas: elnyerte a casemod, casecon és case on the move (mozgó komponensekkel ellátott modok) kategóriák első helyét, CE modban (nem szorosan PC témájú modok) és a Live modban (helyszíni, élő moddolás) „csak” a második lett. Az elsősorban famunkában remekelő modder idén sem szerénykedett. A PlanetSide 2 témában zajló Live modban társával egy hatalmas ágyút készítettek – nehéz elhinni hogy 24 óra alatt ilyen komoly valami építhető egy számítógépházból és nagy adag nyers termékből.


[+]

Ahogyan tavaly, idén is minden kategóriában nevezett Ali. A caseconok közé Samurai Sacrilegium elnevezésű alkotását küldte. Ez egy japán, szamuráj stílusban elkészített all-in-one PC, aminek az elkészítéséről részletes munkanaplót olvashatuk a Bit-tech.neten. Különlegessége az alulról elektromotor segítségével előbújó billentyűzet és a hátuljára illesztett, saját gyártmányú (fa) kard, ami egy pendrive-ot rejt. 


[+]

Ezúttal is egy olyan casemodot hozott Ali, amiről még azt is nehéz eldönteni, hogy számítógépről van-e szó. A DCMM Colossus inkább egy sci-fi autóra hasonlít, de valójában a világ legnagyobb működőképes egere, ez már bejegyzett Guiness-rekord. Belsejében egy teljes, sorozatgyártású számítógépház lapul, ezért nem a CE mod, hanem a casemod kategóriában indul. Persze CE modot is prezentált Ali a DCMM-re: a Colossus alatt látható, hatalmas, füstöt eregető egéralátétet.


[+]

Előzmények