D-Link DNS-315 – olcsó hálózati adattároló otthonra

Egy mai modern háztartásban biztosan több számítógép és laptop található, ezek alapján már indokolt az igény, hogy bizonyos dokumentumok és médiafájlok könnyen hozzáférhetőek legyenek a család bármely tagja számára. A mindenféle asztali médialejátszókkal, okostelefonokkal és tabletekkel pedig csak még tovább bonyolódik a helyzet, ezért ha nem akarunk egy külön számítógépet folyamatosan bekapcsolva tartani a feladat ellátására, akkor érdemes beszerezni egy hálózati adattárolót (NAS).


[+]

Akik még csak most szeretnének megismerkedni a hálózati tárolás világával, azoknak kínálja a D-Link legújabb termékét, a DNS-315 ShareCenter NAS-t. Az egész szerkezet alig nagyobb egy külső merevlemeznél, hiszen egyfiókos felépítése miatt egy legfeljebb 2 TB kapacitású, 3,5”-es merevlemezt fogad, a gyártó állítása szerint mégis ugyanazokat a funkciókat és Add-on kiegészítőket kapta, mint nagyobb testvérei. Például a kétfiókos DNS-325 tavaly nyáron tesztlaborunkban vendégeskedett, mely vizsgálódás „tetszett” plecsnivel zárult, ez már önmagában is bizakodásra adhat okot az új jövevénnyel szemben.

Az előző modellekből már jól ismert ikonos kezelőfelület jelen esetben is segíti a NAS kezelését és beállítását, vagyis a DNS-315 lévén belépőszintű otthoni adattároló, szerencsére nem igényel különösebb szakértelmet. A hálózathoz csatlakoztatva minden számítógép azonnal elérheti annak tartalmát, valamint DLNA kompatibilitásának köszönhetően a legtöbb szórakoztatóelektronika berendezés is szót ért vele. Egyetlen USB portjára további adattárolók köthetők, amelyek szintén azonnal megjelennek a hálózaton, de igény esetén akár nyomtató szerverként is funkcionálhat az apró NAS.

Természetesen mindenféle manuális és ütemezett biztonsági mentésre rávehető, sőt, akik nem bíznak az egyetlen merevlemez nyújtotta adatbiztonságban, azok az Amazon S3 felhőszolgáltatására befizetve online tárterületükkel is szinkronizálhatják adataikat. További hasznos funkció, hogy egyetlen érintőgomb segítségével azonnali mentést készíthetünk többek között bármilyen pendrive-ról vagy digitális fényképezőgépről.

A D-Link DNS-315 ShareCenter egyfiókos NAS a héten Magyarországon is elérhetővé vált, ajánlott vételára 21 900 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés