D-BZ510 névre hallgat a Toshiba legújabb belépő szintű Blu-ray felvevője

Mindig vicces azt olvasni, ha a Toshiba Blu-ray eszközt dob piacra, de nyilván a japán gigakonszern sem vonhatja ki magát a vásárlói igények alól, így ők is jelen vannak ebben a termékcsoportban is. Az egyik legfrissebb készülékük a D-BZ510 típusjelzésű modell, amely termékpaletta alján helyezkedik el 320 gigás beépített merevlemezével, hiszen például az RD-X10 két terabájtos tárolókapacitással bír.

Toshiba D-BZ510
Toshiba D-BZ510

A winchesterre H.264/MPEG4 AVC formátumban rögzít, és mivel a Blu-ray vagy DVD lemezek írására is képes, illetve rendelkezik saját beépített digitális tunerrel, így két különböző műsor egyidejű felvétele is megoldott. A modellre rákerült a Regza logó is, a vállalat ezzel is jelzi, hogy a házimozi termékek közé, azaz tévéi mellé ajánlja ezt az eszközt. A lopás elleni védelemre szolgáló Kensington zárral is megtámogatott készüléken helyet kapott egy USB port, illetve egy kártyaolvasó is. Ez utóbbiakon keresztül a felhasználónak lehetősége nyílik JPG kiterjesztésű képek, MP3 zeneszámok, illetve AVCHD videók közvetlen lejátszására, de a DLNA támogatást nélkülöznünk kell.

A nagyjából négy kilogramm tömegű, fekete színű, kategóriájában a dizájnosabbak közé tartozó eszköz támogatja a Regza Link eljárást, azaz más Toshiba eszközök, így például tévék távirányítójával is vezérelhető. Arról, hogy a Blu-ray felvevő mikor lesz pontosan elérhető és mennyit kell majd érte fizetni,  a Toshiba egyelőre nem szolgált információval.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés