A Creative is tabletlázban ég

A tabletpiac hétről-hétre bővül, ám sokak számára furcsa lehetett, hogy a Creative háza tájáról eddig semmi sem szivárgott ki egy esetleges készülékről. A bizonytalanságnak a mai napon vége, ugyanis a vállalat decemberben rögtön két tabletet is piacra dob, melyek ZiiO 7 és 10 jelzéssel kerülnek a boltok polcaira. Az elnevezésekből kitalálható, hogy egy 7 és egy 10 hüvelykes termékről van szó, az érintésérzékeny megjelenítők natív felbontása pedig rendre 800x480 és 1024x768 lesz. Mindkét gépezet a múlt évben bemutatott ZiiLABS ZMS-08 jelzésű SoC-ra épül, melynek nem okoz gondot a Full HD-s videó gyorsítása sem, továbbá tökéletesen kezeli a WebGL követelményének számító OpenGL ES 2.0-s felületet, ami az internetezés jövőjét tekintve jó szolgálatot tehet.

Creative ZiiO 7
Creative ZiiO 7 (forrás: Journal du Geek)

A készülékeken található még kártyaolvasó a microSD kártyák számára, továbbá a 802.11b/g szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi és a Bluetooth 2.1-es kommunikációs felület támogatása sem maradt ki, a gyorsulásmérőről és a mini USB portról már nem is beszélve. Az operációs rendszer szerepét az Android 2.1 tölti be, ami az Android Pure Audio és az X-Fi technológiának köszönhetően gazdag hanghatásokat kelt, amennyiben sikerül egy megfelelő hangrendszerre kötni az újdonságokat a 3,5 mm-es jack aljzat használatával.

Az adatokat a ZiiO 7 és a ZiiO 10 esetében is 8 vagy 16 GB-os memória tárolhatja, ennek megfelelően a kisebbik modell ára 230 és 260, míg a nagyobbiké 290 és 320 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés