Hirdetés

Cooler Master Hyper 412 Slim CPU-hűtő – dupla ventilátorral is karcsú

A Cooler Master nem ereszti a Hyper 412 processzorhűtő koncepciót, a PWM és S verziók mellé bejelentettek még egy rokont a családba, amely a Slim utónevet kapta. Első pillantásra mondjuk sok minden eszünkbe juthat a toronyhűtőről, csak éppen a vékony jelző nem; itt a gyártó valószínűleg arra gondolt, hogy más, dupla ventilátoros hűtőhöz képest karcsúbb, egészen pontosan tokkal vonóval 132 x 106 x 160 mm-es kiterjedés olvasható a specifikációban.


[+]

Azonban tüzetesen szemügyre véve a jövevényt és paramétereit, kiderül, hogy a ventilátorok átvariálásán kívül nem sok más újdonsággal kecsegtet a Slim a Hyper 412 PWM-hez képest. A Cooler Master bizonyára a különleges kialakítású bordában látott még fantáziát, amely érdekességét az átlagnál valamivel nagyobb lamellaköz adja. Ennek köszönhetően bár csökken a hőleadó felület mérete, vagyis az adott magasságba bepasszírozható alumínium lamellák száma, cserébe a borda légellenállása is mérséklődik, ezáltal alacsonyabb fordulaton is hatékony hűtés érhető el.


[+]

A két darab, 15 mm vastag 120 mm-es ventilátor PWM szabályozással elég tág sebességtartományban üzemelhet (500 – 1600 rpm), az ehhez társuló légszállítás 17,4 – 58,4 cfm, a zajszint pedig 8 - 30 dBA. A légkavarók csúszócsapágyazást kaptak, a gyártó ezekre 40 000 órás élettartamot jósol. A borda a már többször látott CDC (Continuous Direct Contact) talpkiképzéssel érkezik, amely lényege, hogy a négy hővezető cső minél nagyobb felületen és közvetlenül érintkezzen a processzorral, így téve minél tökéletesebbé a hőközlést. A minden forgalomban lévő CPU-val kompatibilis, 538 grammos Cooler Master Hyper 412 Slim hűtő június elején lesz elérhető 39,95 eurós vételáron.


[+]

A megfelelő hővezető paszta hiányában viszont a legjobb hűtő sem tud optimálisan teljesíteni, ezért a Cooler Master bejelentett 3 új hővezető pasztát, amelyek színükben és hővezető képességükben különböznek. A belépőszintet a fehér IC Value V1 képviseli, majd a szürke IC Essential E1 következik, végül az arany színű IC Essential E2 zárja a sort, elméletileg ez utóbbi mind közül a legjobb. Az IC Essential E1 és E2 csomagjában ráadásként egy tisztítószer is található, amivel könnyen eltávolíthatók a régi anyag maradványai. Vételáruk még ismeretlen, de június elején a tubusok is a boltok polcaira kerülnek.

<a href= <a href=
[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés