Hirdetés

Cooler Master Silencio 650 magas felszereltségű csendorientált ház

A Cooler Master a Silencio házsorozatával kívánja kielégíteni a csendes számítógépre vágyó felhasználók igényeit. Az ajtóval rendelkező modellek közül egy bő évvel ezelőtt a Silencio 550 debütált, majd tavaly, az év végén kapott egy kistestvért a 450-es modell személyében. A család azonban most új taggal bővült, ugyanis a 2012-es CeBIT-en már felbukkanó 650 most hivatalosan is megjelent a kínálatban.

A számozás emelkedése nem feltétlenül fizikai méretének növelésére utal, hiszen 207 x 479 x 525,6 mm-es kiterjedése nagyon hasonló az 550-es paramétereihez, de 13 kg-os tömege már közel 4 kilogrammos többletet jelent az elődhöz képest. Természetesen igazodva a sorozat irányvonalához, jelen esetben is az elérhető legalacsonyabb zajszint áll a középpontban, azonban mindezt igyekeztek úgy megoldani, hogy a torony minden divatos kényelmi funkcióval rendelkezzen, és az erőteljesebb konfigurációk befogadása se okozzon számára gondot.

Előlapját alapesetben a precízen megmunkált, méretes alumínium ajtó fedi, amelynek persze nem csak esztétikai, de zajcsökkentő szerepe is van. Mögötte légbeömlő nyílások és 3 x 5,25”-es meghajtóhely található, amiből a legalsóban alapból a 2,5” és 3,5”-es HDD/SSD meghajtókkal kompatibilis X-Dock nevű, hot-swap rendszerű dokkoló lakik. Az I/O panel egy tolóajtó mögött a torony tetején kapott helyet, amely a szokásos audioaljzatok, USB kapuk (2 x 2.0 és 2 x 3.0 szabványú) és nyomógombok mellett felvonultat pár érdekességet is.

Ilyen például a ventilátorszabályozó, amely maximum 6 légkavaró fordulatszámát képes 700 és 1200 percenkénti fordulat között állítani, de ami ennél is érdekesebb, az a DualBoot kapcsoló, amivel egyetlen mozdulattal kiválasztható, hogy két operációs rendszer közül melyikkel álljon fel a rendszer. A teljesség érdekében egy kártyaolvasó is a repertoár része.

Belsejében a nagyobb felületek mindegyike zajszigetelő szivacsbetétet kapott, valamint a felső ventilátorhely szellőzőnyílása is elzárható egy tolóajtó segítségével, ha használaton kívül van. A merevlemezkeretbe összesen 2 x 2,5” és 7 x 3,5”-es adattároló rögzíthető, a keret azonban két darabban eltávolítható, így szükség esetén a bővítőkártyáknak rendelkezésre álló hely 268 mm-ről 434 mm-re növelhető.

A kereszthuzatot egy elülső és egy hátsó 120 mm-es ventilátor végzi, de további négy egységnek is alakítottak ki helyet a tervezők, ha intenzívebb széljárásra vágyunk. Hátulján két gumírozott tömlőnyílás sorakozik vízhűtés előkészítésként, azonban a torony teteje nem kifejezetten alkalmas egy nagyobb radiátor belső elhelyezésére. Az alaplaptálcán átlagnál valamivel nagyobb szerelőablak és gumiajtós kábelbujtató rések láthatók.

A Cooler Master Silencio 650 június végén kerül a boltok polcaira, vételára 140 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés