Computex: Csemegék a PQI standján

A PQI a napokban zajló Computexen több érdekességet is kiállított. A vállalat multimédiás termékvonalát erősíti az mPack P600, amelynek érdekessége, hogy nem csupán lejátszóként, illetve hordozható adattárolóként szolgál, hanem GPS-alapú navigációs rendszerként is használható. A kis készülék egy 4 colos, széles, 480x272 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik, de maximum 720x576 pixeles videókat képes kezelni. Hang megszólaltatható a beépített 2 x 2 wattos sztereó hangszórón, de van fejhallgató-csatlakozó, sőt SPDIF kimenet is, míg a videojelek kompozit vagy komponens csatlakozón keresztül továbbíthatók például egy tévékészülékre.

A sokoldalú lejátszó MPEG-1/2/4 és WMV tömörítésű videókat (többféle konténertípusban), MP3, AC3, WAV és OGG Vorbis hangot, valamint JPEG, GIF, BMP és többféle RAW formátumú képeket tud kezelni, és szöveg megjelenítésére is képes. A fájlok USB 2.0 interfészen keresztül egy 20 GB kapacitású, 1,8 hüvelykes merevlemezen landolnak, és mivel az mPack P600 támogatja az USB OTG szabványt, így használható kamerák vagy különféle USB-s tárolók adatainak lementésére is. A navigációs rendszerről egyelőre nem állnak rendelkezésünkre pontosabb adatok, ám az tudható, hogy egyebek mellett Európában is használható a digitális útikalauz. A 12 x 9,5 x 2,7 cm-es készülék lítiumion akkumulátora 4 órányi videózásra vagy 8 órányi zenehallgatásra ad módot.

Ugyancsak figyelemreméltó a Card Drive U510 nevű USB 2.0 csatolós flashkártya, amelynek mérete 54 x 85 x 3 mm, és maximális tárolókapacitása most 16 GB-ra nőtt, bár kapható kisebb, 1, 2, 4 és 8 GB-os változatokban is. A foci-vb tiszteletére megjelent az U510 speciális kiadása is, melynek alumínium testére focilabda motívum került. Ez a kártya 1, 2 és 4 GB-os kapacitással kerül piacra.

Bővül a gyártó flashmemóriás merevlemezpótlóinak kínálata is. A PQI eddig is készített DOM (disk on module) tárolókat, és volt 2,5 colos, IDE csatlakozóval ellátott flashalapú meghajtójuk is, melyeket főként beágyazott rendszerekbe, ipari PC-kbe szántak. A széria a friss bejelentés szerint Serial ATA interfésszel ellátott, ugyancsak 2,5 colos egységekkel gyarapodik, melyek az eddigi modellek legfeljebb 4 gigabájtjához képest jelentősen nagyobb, akár 64 GB-os kapacitással szolgálnak, míg adatátviteli sebességük 25 MB/s körül alakul. Egyes források szerint a meghajtó ára nagyjából 2000 dollár lesz, azaz egyelőre nem lép ki az ipari, katonai alkalmazások piacáról.

  • Kapcsolódó cégek:
  • PQI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés