Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

jobb mint egy HTPC :) (külső DVD is mehet rá)

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#2) L3zl13 válasza Kalandor (#1) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Szerintem meg egy merevlemezes DVD író jobb, és talán nem is drágább.

[Szerkesztve]

Aki hülye, haljon meg!

(#3) Hani válasza L3zl13 (#2) üzenetére

Hani
(fanatikus tag)

Nem rossz ez, végülis ha belegondolok, a tv-ből úgysem veszek fel semmit, ha nem vagyok kénytelen, mert gány a minősége errefelé.. Ez meg legalább kicsi, viszont legalább drága.

(#4) Translator

Translator
(tag)

Ezek OGG-ot nem szoktak tudni?

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#5) Kalandor válasza L3zl13 (#2) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ez kisebb, hordozhatóbb, egyszerűbb.
nekem pl nem kellene a DVD-rész. ez így pont elég.

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#6) atuci válasza L3zl13 (#2) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

De ezt akár a kocsiba is lehetne használni, csak egy tft monitor kell :)

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#7) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Kocsiba, vagy csak film nezeshez lehet kapni notebook hdd-hez valo eszkozt is. 20-30 euro-ba kerul az ebay-on + postakoltseg. Meg kisebb, kevesebbet fogyasz, halk, de kevesebbet tud. En mar 1 eve hasznalok ilyent, es nagyon bevalt.

(#8) atuci válasza Enszuke (#7) üzenetére

atuci
(őstag)
LOGOUT blog

de az kártyaolvasó nélkül, és csak vga kimenettel, még svideo sincs rajta :(

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#9) Enszuke válasza atuci (#8) üzenetére

Enszuke
(őstag)

Kartyaolvaso nelkuli, az igaz, de video kimenete van. Amit en hasznalok, azon nincs vga, es csak sztereo. Autoba, szerintem ez is eleg. Azota neha nezem oket, 5.1-es kimentu van, vga kimenetu van. OTG funkcios van (ehhez lehet kartyaolvasot kotni), es az egesz fele akkora, mint egy 3,5-es hdd.

[Szerkesztve]

(#10) dabadab válasza Kalandor (#1) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Egy HTPC-nél semmi sem jobb ;)
(Ebből pl nagyon hiányzik a hálózati kapcsolat, kevéske formátumot támogat, nincs HD kimenete - csak ami így egy fél pillanat alatt eszembe jutott)

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#11) Xpod válasza dabadab (#10) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mire elterjed a HD addigra tudni fogja azt is. A legelterjettebbeket támogatja, szvsz ez otthonra bőven elég. A hálózati kapcsolat tényleg jó lenne, de ezt lehet, hogy usb-s hálózati eszközzel meg lehet oldani.(akár egyből vezeték nélkülivel)

[Szerkesztve]

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#12) dabadab válasza Xpod (#11) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A hálózati dolog nem csak annyi, hogy rádug az ember vmi eszközt, attól még nem lesz benne mondjuk SMB browser vagy NFS támogatás, vmit szinte biztos, hogy USB-n csak a mass storage device-okat kezeli.
A HD megjelentítők ma már nem számítanak akkora ritkaságnak, és a nagy felbontás ha máskor nem is, de pl fényképek nézegetésekor mindenképpen jól jön.
A kezelt formátumokról elég szűkszavú info volt csak, és a feliratok kezeléséről pl semmi se derült ki.

Én a magam részéről továbbra is azt mondom, hogy moddolt Xboxra XBMC, annál jobb momentán nem nagyon van.

(#13) Enszuke

Enszuke
(őstag)

Ezek a hdd-sek pont ugyan azt tudjak, mint a divx-es dvd lejatszok. Annyi a kulonbseg, hogy itt nem kell lemezre kiirni a filmeket, hanem hdd-re masolod, es lejatszod. Es sokkal kisebb, vagyis hordozhato.
Az xbox sem tokeletes. A HD-s anyaggal az sem boldogul (gyenge a proci).
Hangos a ventillator, es a 3,5-es hdd miatt, es nem lehet taviranyitoval bekapcsolni.

(#14) dabadab válasza Enszuke (#13) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ketsegtelenul sok igazad van, a ventit moddolni kell, a vinyot meg lecserelni CF kartyara (ezek a kovetkezo projektek), a taviranyitos bekapcsolast meg tenyleg bukta az ember. (HD-nel most mintha lenne vmi experimental dolog, hogy a GPU besegit a dekodolasba, de oszinten szolva meg nem neztem meg), ezzel egyutt viszont nem talaltam jobbat (nezegettem halozatos HD jatekosokat is, de azok a closed source firmware miatt kiestek - a HTPC meg az XBOX kozott egy sima DVD lejatszot hasznaltam, de az atugorhatatlan reszek rettenetesen zavartak). Abban latnek meg fantaziat, hogy vmi kellokeppen alacsony fogyasztasu de eros CPU + GPU paros kore HTPC-t epiteni, es megnezni, hogy hol tart a MythTV meg a tobbiek.

(#15) Xpod válasza dabadab (#12) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért ha már egy moddolt Xboxxal hasolnítod össze, akkor itt is figylemebe veheted, a hálózat modolását.
A HD megjelenítők azért még nem terjedtek el annyira szerintem, hogy már most érdemes lenne beletenni arról nem is beszélve, hogy szvsz elég kevés a HD-s anyag. Az meg, hogy fotónézegetésnél jól jön, nem hiszem, hogy az ember fényképnézéshez TV-t vesz.

(#16) dabadab válasza Xpod (#15) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én igazából a saját igényeimről beszélek, és itt konkrétan ott figyel a HD LCD, szóval ez nekem valamennyire fontos (és tényleg tök jó azon mutogatni a családi fotókat), bár abban persze igazad van, hogy momentán még nem nagyon van HD anyag - de azt gondolom, hogy ebben a tekintetben rövid távon (kevesebb, mint egy év) nagy változások lesznek.

(#17) Xpod válasza dabadab (#16) üzenetére

Xpod
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazad van, mindeki a saját igényeiből indul ki. Én abból idultam ki, hogy ez nem egy konzol, amiből csak egy fajta van, hanem egy alaptípus amiből később lesz bővitett változat.
Izlések és pofonok. :)

(#18) BosXx

BosXx
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

végre egy értelmes hardver
terjedhetnének gyorsabban ezek a cuccok,
gondolom nem olyan nehéz a dvd lejátszókból a dvd helyett egy winyót rakni...

Sikeresnek érzed magad? Nézted már a magánnyugdíjpénztári egyenlegedet?

(#19) amol

amol
(PH! addikt)

Nos, kipróbálta már valaki? Vennék egyet de nem tudom hol (Bp). Az ittveddmeg-nél árulnak Mele lejátszókat, de azokon sajnos nincs vga kimenet ami nekem jól jönne, és a Conceptronic egy kicsit ismerősebben hangzik :)

Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.