Computex 2016: NAS-on futtat VR-t a QNAP

Emellett bemutatták a VJBOD-ot is, és pár régi-új tárolót.

A QNAP szorgosan dolgozott azon, hogy valami újdonságot mutasson be az érdeklődők számára a Computex kiállításon, így a 6, 8 és 12 rekeszes (ezekből rendre 2, 2 és 4 darab SSD fogadására van kialakítva) TVS-x82T NAS család erejét demonstrálták a virtuális valóság, konkrét esetben egy HTC Vive VR szemüveg segítségével.


[+]

Az új termékcsalád ugyanis meglehetősen erős, 6. generációs Intel Core i3, i5 vagy i7 alapú hardverrel rendelkezik, és akár több virtuális gép futtatására is alkalmas. Ezen belül telepítették a Vive szoftverét a legerősebb, 12 rekeszes modellre, amely így tökéletesen működik, használható, akárcsak egy normál asztali PC-n, és úgy tűnt, a sebessége is abszolút kielégítő. Megjegyeznénk, hogy 8 és 12 rekeszes modell esetében PCI Express csatolós AMD Radeon R7 VGA behelyezésére is van lehetőség.

QNAP TVS-1282T QNAP TVS-1282T
QNAP TVS-1282T [+]

A TVS-x82T egyébként mindent tud, amire a komolyabb SMB felhasználáshoz szükség lehet, gigabites és 10 gigabites aljatok (PCI Express 3.0-s bővítőkártyán), USB 3.0-s csatlakozók, cache célokat szolgáló M.2 foglalatok, HDMI aljzatok (melyek között 2.0-s is akad), sőt hangszórót is szereltek a hátuljára. Természetesen Thunderbolt 2 csatlakozókkal is ellátták, melyek szintén egy PCI Express bővítőkártyán kap helyet, így később akár az újabb verzióra is át lehet állni. Szoftveresen is komoly a tudása, hiszen az említett Virtualization Station mellett Virtual JBOD-ot is támogat (maximum 8 másik QNAP NAS-t lehet iSCSI LUN-ként hozzákapcsolni s így helyi lemezként kezelni).

QNAP TS-128/TS-228
QNAP TS-128/TS-228 [+]

Ezenkívül a standon élőben is megtapogathattuk a nemrég bejelentett, belépőszintű TS-x28 családot...


[+]

...a CES-en látott, M.2 SSD-vel megtömhető NASBookot, és...

QNAP TS-832X
QNAP TS-832X [+]

...az Annapurna SoC-cal szerelt TS-831X-et is, amivel kapcsolatban elmondták, hogy továbbra is nagyon elégedettek a hardveres platformmal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés