Frissítette középkategóriás SMB NAS választékát a QNAP

A tajvani QNAP még karácsony előtt előrukkolt egy teljesen új NAS sorozattal, amit alapvetően az 50-200 felhasználós, azaz közepes méretű vállalkozásoknak szánnak. A TS-x53 összefoglaló jelzéssel ellátott újdonság kettő-, négy-, hat-, valamint nyolcrekeszes (2,5 és 3,5 hüvelykes tárolók egyaránt támogatottak) kiadásban is piacra kerül, ennek megfelelően a számozás a gyártótól megszokott módon TS-253A, TS-454A, TS-653A és TS-853A lesz.


[+]

Az Intel Braswell alapú hálózati adattárak az 1,66 GHz-es alap és 2,08 GHz-es Burst órajellel rendelkező Celeron N3150 központi egységre épülnek, ami mellé 4 vagy 8 GB DDR3L-1600 memória kerülhet. Amennyiben a vásárlók a kisebb mellett döntenek, úgy később házilag is bővíthetnek 8 GB-ra. Ám azzal mindenképp számolni kell, hogy csak két SO-DIMM foglalt található a házon belül, amit a 4 GB-os verzió esetében 2 darab 2 GB-os foglal el, így ehhez a művelethez két darab 4 GB-os modulra lesz szükség.


[+]

Csatlakozókban és funkciókban is igen gazdag az új adattároló, ez pedig előre vetíti, hogy tudása sem az otthoni NAS-okét idézi. Ugyanis mindegyik modellen helyet kap négy darab USB 3.0-s aljzat és két darab HDMI is, Gigabit Ethernet portból pedig a NAS fiókszámától függően 2 vagy 4 darab jár. Az összeállítást megfejelték távirányítóval, két darab 6,3 milliméteres mikrofonbemenettel (dinamikus mikrofonokhoz), vonalszintű kimenettel, 24 bites DAC-cal, továbbá van hardveres dekódolás és transzkódolás, valamint szintén hardveres gyorsítású AES-NI titkosítás.


[+]

A QTS operációs rendszer 4.2-es verziója mára alap, szoftveres tudása pedig nagyon sokrétű, kezdve a Computexen beharangozott Qsirch és Snapshot funkcióktól kezdve a teljes körű szerver- és széles körű backup funkciókon át a virtualizálási képességekig (Container appok) bezárólag. Ezekről és az egyes típusok pontos tudásáról részletes információkat a gyártó weboldaláról érdemes beszerezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés