Computex 2016: Lepa házak, hűtők, tápok az Enermax erejével

Az Enermaxhoz közeli Lepa is házakkal, tápokkal és hűtéssel foglalkozik, méghozzá nem is a kispályán.

Hirdetés

A Lepa talán sokak számára nem annyira ismert név, noha most már egy ideje a piacon vannak. Ráadásul nem titkoltan az Enermax égisze alatt, ami annak fényében kissé fura, hogy a két márka ugyanabban utazik (azaz hűtésben, házakban és tápegységekben) és egyik sem a belépőszinten.

Lepa LPC502 / LPC201 Lepa LPC502 / LPC201 Lepa LPC502 / LPC201
Lepa LPC502 / LPC201 [+]

Házakból az LPC502 és LPC201 a friss eresztés, lényegében az előbbi egy ATX, az utóbbi pedig egy microATX méretű alaplapokat fogadó torony. A nevük ellenére nem kaptak hasonló külsőt, legfeljebb a fekete és fehér kombinációban hasonlítanak, de formájuk eléggé eltérő. Tudásuk viszont hasonló, a lényeg a könnyű szerelhetőségen, tágas belsőn és a vízhűtés befogadásán volt. Ami mindkettőnél egyedi az az úgynevezett "tápegység alagút dizájn", ami a tápot és annak kábelei rejtő alsó részt szeparálja el a belső tér többi részétől.

Lepa Chopper Advance Lepa Chopper Advance
Lepa Chopper Advance [+]

Egy polccal tovább vizsgálódva a Chopper Advance ventilátorokat láthattuk, ami kivehető, könnyen takarítható forgórészt, PWM fordulatszám-szabályozást, illetve BOL csapágyazást és testreszabható fényjátékot adó LED világítást ígér (a színe nem változtatható, előre el kell dönteni, hogy kék, piros, zöld vagy fehér LED-eket szeretnénk).

Lepa Neollusion Lepa Neollusion Lepa Neollusion
Lepa Neollusion [+]

Akinek RGB színekre fáj a foga, annak a NEOllusion processzorhűtőt ajánlanánk, melynek színe teljes skálán egy távirányító segítségével változtatható. Az univerzális hűtő 200+ watt TDP-vel is megbirkózik, és számos Enermaxtól származó technológiát használ, példának okáért a ventilátora megkapta az Enermax DFR-t. Megjegyeznénk, hogy a világon ez az első RGB LED csíkokkal felszerelt processzorhűtő.

Lepa Exllusion
Lepa Exllusion [+]

EXllusion név alatt új kompakt, de nem zárt (tehát cserélhető folyadékos) vízhűtőt kínálnak 240, 280 és 360-as méretben.

Lepa V.R.-Gold
Lepa V.R.-Gold [+]

Tápegységekből két új család is jött, a V.R.-Gold és a Maxtytan. Előbbi egy klasszikus fix kábelezésű 80 Plus Gold besorolású tápegység egy darab 12 voltos ággal. Az állítható fordulatszámú (erre utal a VR, azaz a Variable Resistor) tápcsalád 500, 600 és 700 wattos teljesítménnyel lesz elérhető.

Lepa Maxtytan 500W
Lepa Maxtytan 500W [+]

A Maxtytan egy komolyabb eresztés, ennek megfelelően 80 Plus Titaniumnak megfelelő hatásfokkal érkezik, az újdonságot pedig az 500 és 1250 wattos modellek jelentik. Bár egy családból származnak, más kategóriát és szegmenst céloznak meg. A kisebbik modell esetében a költséghatékonyságot tartották szem előtt (már amennyire egy 80 Plus Titán tápegység olcsó lehet, jelen esetben 160 dollár), így még moduláris kábelezést sem kapott, viszont az Enermax DFR technológiára épülő ventilátora dolgozik benne.

Lepa Maxtytan 1250W Lepa Maxtytan 1250W
Lepa Maxtytan 1250W [+]

Az 1250 wattos modell többe, 390 dollárba fog kerülni, cserébe a DFR-en túl nagyobb teljesítményt, lapos moduláris kábeleket, Power Watch panelt és távoli monitorozhatóságot kap.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Lepa

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés