Hirdetés

Computex 2016: minden, ami tápegység, ház és hűtés az Enermax standon

Mindeközben a vállalat újra feltalálta a meleg vizet is a kétventilátoros táppal, de tulajdonképpen ezt nem bánjuk.

Bizonyára vannak még páran, akik emlékeznek arra az Enermax tápegységcsaládra úgy a 2000-es évek környékéről, melynek tagjaiban két ventilátor volt, a hátoldalukon pedig egy fordulatszám-szabályozó potméter is helyet kapott. Nos ezt a megoldást az Enermax nem felejtette el, hiszen most újra elővették ezt a dizájnt, amivel az új, 80 Plus Gold minősítésű, 500, 600 és 700 wattos, fix kábelezésű Revolution Duo tápegységekben találkozhatunk majd.

Enermax Revolution Duo Enermax Revolution Duo [+]

De nem csak ez az egyetlen új tápegység, amit láttunk, hanem az SFX család is az, melyből egyelőre csak egy 600 wattos, teljesen moduláris darabot állítottak ki (természetesen 80 Plus Gold minősítéssel).


[+]

Szintén új a Platimax DF és DS sorozat, mindkettő 80 Plus Platinum hatásfokkal, ám az előbbi egy jóval egyszerűbb tudású, olcsóbb széria. Ez 500 és 600 wattos teljesítménnyel lesz elérhető, teljesen moduláris, vezetékenként harisnyázott kábelekkel és az új DFR ventilátorral, mely a por ellen hasznos – erről majd lejjebb, a ventilátorok között írunk részletesen.

Enermax Platimax DF Enermax Platimax DF
Enermax Platimax DF [+]

Ezzel szemben a DS sokkal komolyabb, ugyanis a 750, 850 és 1000 wattos, minden újítást megkap, amit a DF (kábelek, DFR), de digitális, tehát van benne DSP, amivel a valósidejű monitorozás, valamint adott a feszültségek és a hűtés szabályozása, profilozása, illetve a 12 voltos ágak összekapcsolásának, szétválasztásának lehetősége.

Enermax Platimax Ds Enermax Platimax Ds
Enermax Platimax Ds [+]

A Triathlor szériában elkészült az ADV utótaggal fémjelzett modellel, amely 550, 650 és 750 wattos kimenő teljesítmény leadására képes 80 Plus Bronze fokozatnak megfelelő hatékonysággal, félmoduláris kábelezéssel, valamint újdonságként a bemenet környékére szerelt Power Watch kijelzővel, amely a hálózatból felvett teljesítményt jelzi ki.

Enermax Triathlor Adv Enermax Triathlor Adv
Enermax Triathlor Adv [+]

Mint említettük, az Enermax bevezette a DF ventilátorokat (DF Storm, DF Pressure, DF Vegas, DF Vegas Duo). Ezek egyik közös újdonsága a por ellen használatos DFR, ami az első 10 másodpercben a lapátokat ellenkező irányban kezdi el járatni a maximális fordulatszámon, majd ezt követően indul a légkavaró normál üzeme. Továbbá ezek a szélgépek APS PWM szabályozással működnek, azaz ezúttal a keretre (nem a motor hátuljára) szerelt kis kapcsolóval állítható be a maximális fordulatszám. Továbbá említésre méltó a levehető forgórész, mely a tisztításnál jöhet jól, továbbá az új csapágyazás, ami halkabb üzemet ígér.


[+]

Az újfajta ventilátorok processzorhűtőkre is felkerülnek.


[+]

Házakból látható volt a CES-en bemutatott Ostrog Adv mellett a microATX-es Steelwing is, mely neve ellenére nem acél, hanem alumínium és edzett üveg oldallap kombóból készült. Érdekessége, hogy a fekete és fehér szín mellett (amely a külsőre és 4 milliméter vastag alumínium bordákra egyaránt vonatkozik) a nem üveg oldallap vörös vagy zöld lehet, amivel nem titkoltan az AMD és NVIDIA kedvelők kedvében kívánnak járni. A belső nem túl tágas, de egy hosszabb VGA elfér, az előlap mögé bejegyezhető egy 120 milliméteres vízhűtő, valamint két 3,5"-es és egy 2,5"-es tároló.

Enermax Steelwing Enermax Steelwing Enermax Steelwing
Enermax Steelwing [+]

Ha már szóba kerül a vízhűtés, ilyet is hozott a gyártó. A Liqmax Giant egy úgynevezett RGB DIY rendszer, pontosabba egy készlet, amiben minden helyet kap, a csövektől és folyadéktól kezdve a szivattyúval egybeépített tartályokon és 140 milliméteres ventilátorokon át a blokkig és 280-as radiátorig. Ami pedig elmaradhatatlan, az az RGB világítás, amiből mindenhova jutott: a tartályra, a ventilátorokra, sőt még a folyadékot is megszínezték.

Enermax Liqmax Giant
Enermax Liqmax Giant [+]

Zárásként lányok híján a standon kiállított modot érdemes szemügyre venni.


[+]

Az Enermax égisze alá tartozó Lepa is számos újdonsággal rukkolt elő ezekben a termékkategóriában, de erről külön bejegyzésben számolunk be hamarosan.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés