Mindenes Thunderbolt dokkolót mutatott be a StarTech

Az Thunderbolt interfészre köthető kiegészítők sora megcsappant, ami érthető, mivel az Intel a harmadik generációs verziónál az eredeti aljzatot az USB Type-C-re cserélte. Ezzel tulajdonképpen a vállalat a Thunderboltot az eredeti állapotában kivégezte, de kaptunk egy jobb opciót a helyére.

Ugyanakkor viszonylag sok olyan mobil gépet eladtak, amely még a régi aljzatot használja, így a gyártók még mindig látnak ebben fantáziát. StarTech most bemutatott egy olyan második generációs Thunderbolt interfészre fejlesztett dokkolót, amely igen sok portot kínál az érdeklődők számára.

A StarTech TB2DOCK4K2DP jelzésű Thunderbolt 2 Dual-Monitor Docking Station nevű kiegészítője az Intel DSL5520-as Falcon Ridge kódnevű Thunderbolt vezérlőjét használja, amely maximum 20 Gbps-os adatátviteli teljesítményt tesz lehetővé. Ebbe például belefér egy 4K-s, vagy két darab 2560x1440 pixeles kijelző meghajtása a két darab DisplayPort interfészen keresztül. Fontos kiemelni, hogy a munkaasztal kiterjesztése a Windows erre való felületén belül lehetséges, vagyis a kiterjesztett munkaterületre a hardveres gyorsítás nem érhető el.

Az extra kijelzők mellett a potenciális vásárlókat Gigabit Ethernet és eSATA porttal is kényezteti a cég, miközben két darab 3,5 mm jack és egy S/PDIF aljzat is fellelhető. Utóbbin keresztül 5.1-es hang is kivezethető, de ez csak Windows operációs rendszeren lehetséges. Thunderbolt interfészből kettőt kapott a termék, míg USB 3.0-s aljzatból van három normál és egy gyors akkumulátorfeltöltést biztosító opció.

A StarTech Thunderbolt 2 Dual-Monitor Docking Station működéséhez egy külső, 72 wattos tápegység biztosítja az áramot, és a csomag része még egy Thunderbolt kábel is, amely jó döntés a gyártó részéről, mivel ezek nem éppen olcsó kiegészítők. Ami az árat illeti a StarTech 348 dollárt kér az újdonságért, de a Thunderboltban utazó felhasználók már megszokhatták, hogy elképesztően vastagon fog az a bizonyos toll az efféle termékek esetén.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés