Hiánypótló adapterrel jelentkezett a Club 3D

Manapság egyre több, leginkább új mobil számítógépről eltűnik a DVI-D kimenet, ami önmagában nem lenne akkora gond, hiszen haladni kell a korral, de viszonylag sok, régebbről megmaradt kijelzőeszköz használja még ezt a bementi formát. Emiatt viszonylag nagy igény alakult ki az olyan adapterekre, amelyek meg tudják oldani az összeköttetést.

A Club 3D CAC-1508-as megoldás például egy ilyen kiegészítő, hiszen USB 3.1 Type-C aljzatról képes meghajtani egy DVI-D bemenettel rendelkező kijelzőt. Ezt a VESA DisplayPort 1.2a Alt Mode nevű szabványa mellett teszi meg, és támogatja a HDCP 1.3-at is. Legfeljebb 1920x1080 pixeles felbontású kép vihető át 60 Hz-es képfrissítés mellett, ami ma már nem számít soknak, de arra a területre bőven elég, ahova ez az egyébként aktív adapter készült.

Az USB-s tápellátással működő kiegészítő azokkal a számítógépekkel kompatibilis, amelyek USB 3.1 Type-C interfésze támogatja a DisplayPort 1.2a Alt Mode szabványt. Szoftveres szempontból a legújabb Mac OS X és Chrome OS, valamint a Windows 10, 8.1 és 7 jöhet szóba. Az adapterrel csatlakoztatott kijelző az operációs rendszeren belül kezelhető, így lesznek bizonyos korlátozások, mint például az egyes hardverek gyorsítási funkciók elérhetetlensége, de ez természetesen csak a kiterjesztett munkaasztalra vonatkozik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés