CES 2015: bemutatkozott a B&O egyedülálló zenevezérlő rendszere

A Bang & Olufsen egy teljesen egyedülálló, otthoni hangrendszerek mellé szánt vezérlőeszközről rántotta le a leplet a CES-en. A BeoSound Moment két részből áll, egy dizájnos, különféle csatlakozókat is tartalmazó dokkolóból, és egy tabletszerű, vezérlőeszközből.

Bang & Olufsen BeoSound Moment
Bang & Olufsen BeoSound Moment [+]

Ez utóbbi az, ami különlegessé teszi ezt a terméket. Az egyik oldala tölgyfaborítást kapott, és ha a felhasználó finoman megüti az ujjával, akkor a megadott beállításoknak megfelelően azonnal elindít egy zeneszámot. Található rajta egy kör alakú hangszabályozó szekció is, ezt kell simogatni, ha valaki szeretné lehalkítani vagy felhangosítani. Személy szerint eddig még nem találkoztam fa érintőpanellel, de ez is azt bizonyítja, hogy egyszer mindennek vége szakad.

Bang & Olufsen BeoSound Moment
Bang & Olufsen BeoSound Moment [+]

A másik oldala már jóval tradicionálisabb kialakítású, hiszen olyan mint egy iPod. Az érintésérzékeny kijelző segítségével természetesen lehet turkálni a csatlakoztatott eszközökön található könyvtárak, állományok között, illetve a beépített Wi-Finek köszönhetően különféle netes zenei adatbázisok, rádiók, alkalmazások is elérhetőek. A cég például hivatalosan is együttműködik a Deezerrel, és ehhez kapcsolódik a termék egyik egyedülálló szolgáltatása. A Mood Wheel bekapcsolásával ugyanis megjelenik egy szivárványszínű kör, amelynek segítségével a felhasználó azt szabályozhatja, hogy milyen típusú zenéket játsszon le neki a Deezer katalógusából az eszköz. Minél közelebb jár az ujja a kör középpontjához, annál inkább olyan dalokat választ ki az elektronika, amelyeket ismertek számára, amiket tehát már meghallgatott korábban. Viszont ha a széle felé tapogat, akkor nagyobb százalékban jönnek az ismeretlen darabok. A színekkel pedig a számok stílusa lőhető be, a piros például az agresszív, gyors dalokat jelöli, a zöld pedig a lassan csordogáló, lágyakat, a kettő közötti árnyalatok pedig értelemszerűen az átmenetet jelentik.

Bang & Olufsen BeoSound Moment
Bang & Olufsen BeoSound Moment [+]

A Momenthez a jelek szerint hagyományos, USB-s külső adattároló nem csatlakoztatható. A Wi-Fi segítségével persze elérhető a helyi hálózat, és a Bluetooth kompatibilis eszközökkel, tehát például egy telefonnal is képes kapcsolatot teremteni, hiszen támogatja az ilyen típusú adatátviteli technológia használatát. Maga a készülék saját hangszóróval egyébként nem rendelkezik. Viszont nem feltétlenül kell hozzá a Bang & Olufsen hangrendszer, más gyártó  termékeivel is képes együttműködni. A tervek szerint január 30-án kerül a BeoStore boltokba 1795 fontos, azaz 2290 eurós áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés