Hirdetés

CES 2014: letörheti a 4K-s monitorok árát a Lenovo (frissítve!)

Azok után, hogy az ASUS és a Dell is horrorisztikus, nagyjából egymillió forint áron vezette be a 32 colos (egészen pontosan 31,5") 4K felbontású kijelzőit, jóval lassabb árcsökkenésre számítottunk, mint amit a Lenovo két újdonsága most előre vetít. Igaz, a ThinkVision Pro 2840m és a ThinkVision 28 képátlója az említett másik két márkával szemben "csupán" 28 col (azaz nagyjából 9 centiméterrel kisebb) de áruk csupán töredéke lesz a fent említett kijelzőknek, ugyanis rendre 800 és 1199 dollárt szabtak meg nekik, ami jóval alacsonyabb, mint ami az ASUS PQ321Q árcéduláján szerepel (3000 dollár). Ezek után kíváncsian várjuk, hogy ennek fényében milyen árfekvésben érkezik a Dell korábban megszellőztetett 28 colos megoldása.

Lenovo ThinkVision 28
Lenovo ThinkVision 28 [+]

Ráadásul a Lenovo esetében a kisebb árat érdemes elsősorban figyelembe venni, ha a monitor termékkategóriát vizsgáljuk, ugyanis az érintős képességekkel felruházott ThinkVision 28 talpában egy NVIDIA Tegra 4 rendszerchip, 2 GB RAM és 42 GB belső tárhely is helyet kapott. Ez a beépített komplett rendszer egy Android 4.3-as operációs rendszert futtat, tehát a ThinkVision 28 önmagában is egy androidos AIO számítógép (NFC-vel, Bluetooth-szal, Wi-Fivel, Ethernettel és beépített hangszórókkal kiegészítve), így meghajtásához nem feltétlenül kell külső hardver. No persze a DispayPort és HDMI bemeneteknek hála hagyományos PC-s monitorként, set top boxot, MHL-es telefont vagy asztali lejátszót csatlakoztatva pedig akár tévéként is funkcionálhatnak.

Lenovo ThinkVision 28
Lenovo ThinkVision 28 [+]

A ThinkVision 28-cal szemben a ThinkVision Pro 2840m viszont már egy teljesen hagyományos asztali monitor, mely az érintős képesség nélkül érkezik-  pontosabban az érintős tudás kimerül annyiban, hogy az előlapon található gombok érintéssel kezelhetők. A technikai paraméterekkel kapcsolatosan a gyártó meglehetősen szűkszavúan fogalmazott; 3840x2160 pixeles felbontás, 5 ezredmásodperces válaszidő, 1000:1 kontrasztarány, 300 cd/m² maximális fényerő. Ám míg a Thinkvision 28 a 170/160 fokos betekintési szögeknek megfelelően biztosan TN panellel érkezik, addig ugyanezen paraméterekről (sem pedig a képfrissítési frekvenciáról) a ThinkVision Pro 2840m esetében nem adtak hírt, így a panel pontos típusa sem ismert. Ugyanakkor egyes források alapszínenként 10 bites színmélységet említenek, így van némi remény, hogy a normál monitornál nem TN+film panellel lesz dolgunk.

Lenovo ThinkVisio Pro 2840m Lenovo ThinkVisio Pro 2840m
Lenovo ThinkVisio Pro 2840m [+]

Továbbá itt eltérő a felépítés is, a teljesen asztalra simuló dönthetőséggel rendelkező ThinkVision 28 helyett hagyományos állványt alkalmaztak -5 és +25 fokos dönthetőséggel, ±45 fokos elfordíthatósággal, portré móddal és a 0-110 milliméteres magasságállítási lehetőséggel. A termékek megjelenése az idei év tavaszára tehető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés