CES 2010: karcsú szépség az LG-től

Az idei CES egyik slágerkategóriája a notebook, tömegével jelentek a különböző méretű, tömegű, tudású és külsejű gépek. Az LG a divatvilágban dívó trendhez igazodik, egy látványos, szép és igazán karcsú modellt küldenek a kifutóra. A piciny laptopról korábban már közöltünk információkat, de azóta kicsit átalakult, és végül a neve is más lett.

Nyilvánvaló, hogy az ilyen készülékeknél a kinézet viszi a prímet, itt sincs ez másképp. Az X300 elképesztően látványos lett, és a vizuális élményből az sem von le semmit, hogy bizony a nézegetése közben valószínűleg mindenkinek beugrik a MacBook Air. Az alma helyére persze itt a LG logója került. A 11,6 colos, 1366x768 pixeles kijelzővel rendelkező könnyű és vékony notebook (vagy elit netbook – nézőpont kérdése) nemcsak karcsúnak látszik, hanem tényleg az is, a vastagsága mindössze 17,6 mm, amihez 970 grammos tömeg tartozik – tényleg impozáns. Persze mindennek ára van, így a légiességért is fizetni kell, méghozzá nemcsak pénzzel (a gépben merevlemez helyett SSD kapott helyet, ami drágítja), hanem üzemidővel is, ugyanis az X300 csupán kétcellás akkumulátorral működik.

Vékony...
Vékony...

Aggódni persze nem kell, mert a kis telep is hét órás folyamatos működést garantál. Ugyanis egyrészt az SSD-k sem nagy energiavámpírok, másrészt a notebookban egy kétmagos Atom processzor dolgozik a nagyobb fogyasztású modellek helyett. Érdekes, hogy az LG állítása szerint a gép a Menlow platformra épül (így valószínűleg a 2 GHz-es Z550-ről van szó), hiszen tavaly nyáron az Intel bejelentette, hogy beszünteti a Z szériás Atomok gyártását. A már említett SSD 64 GB-os, míg DDR2 RAM-ból 2 GB van benne. A gép működése így példásan csendes, hiszen se winchester, se aktív hűtés nincs benne. Mindenképpen dicséretes, hogy a vékonyság ellenére sem hiányzik belőle semmilyen lényeges kommunikációs eszköz. Sőt a szokásos Wi-Fi és Bluetooth mellett felszerelték HSDPA modemmel is. A teljes multimédiás élményről az 1,3 megapixeles webkamera és az SRS TruSurround hangzásra is képes HD audiorendszer gondoskodik. A touchpad a csuklótámasz síkjában helyezkedik el, a billentyűzet pedig a mostani trendnek megfelelően szigetes.

...és látványos
...és látványos

Az LG X300 pontos megjelenési idejéről és áráról egyelőre még nem esett szó, de várhatóan hamarosan élőben is üdvözölhetjük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés