Hirdetés

A játékosoknak szánt monitorpiac meghódítására készül az ASUS ROG Swift PG348Q

Az ASUS évek óta nagyon kapar a monitorok piacán, és bár minden szegmenst próbáltak többé-kevésbé lefedni, a felsőkategóriában (legyen az a grafikusoknak szánt ProArt széria vagy a játékosoknak kínált ROG) mindig jelen voltak és követték az aktuális változásokat. A kitartó munka úgy tűnik beérett, hiszen a tavalyi év végére sikerült a felsőkategóriás gaming monitorszegmensben 40 százalékos részesedést kicsikarniuk, ezzel megelőzve az ugyanezen a téren ténykedő riválisokat. E pozíció megtartása érdekében a gyártó máris csatasorba állította legújabb zászlóshajóját, a ROG család legújabb tagját, a Swift PG348Q modellt, ami 34 hüvelykes képátlójával, hajlított (3800R) kialakításával, valamint G-Sync kompatibilitásával akar a tömegből kitűnni.


[+]

Ez a kijelző egyébként koncepció termékként először a Computexen, majd végleges kiadásban a CES-en is látható volt, mi több, megkapta a Las Vegas-i kiállítás innovációs díját is. A Swift PG348Q ezt részben a "titánszürke" és réz színkombinációjú megcsavart állványnak, a hasonló színeket felvonultató háznak, a beépített LED világításnak, valamint annak köszönheti, hogy a szinte keret nélküli, 3440x1440 képpont felbontású IPS panel 100 hertzen is hajtható a G-Sync mellett, ami ebben a méretkategóriában nem annyira megszokott.


[+]

A 11,1 kilogrammos monstrum technikai paraméterek tekintetében is hozza a szintet. A 178/178 fokos betekintési szögek valamint az 1000:1 kontrasztarány szinte már szóra sem érdemes, a válaszidő 5 ezredmásodperc, a megjelenített színek száma 1,07 milliárd (a 10 bites panel révén), a maximális fénysűrűség pedig 300 cd/m². Utóbbit villogásmentes WLED-ekkel állítják elő, amelyek az sRGB színtér 100%-os lefedettségét teszik lehetővé. A PG348Q-ban helyet kapott egy pár sztereó hangszóró (2x2 watt), illetve állványa lehetőséget kínál a dönthetőség mellett ±50 fokos elforgatásra, valamint 115 milliméteres magasságállításra is, igény szerint pedig akár falra is szerelhető a VESA furatoknak hála.


[+]

Egy levehető hátlapdarab mögé rejtették a HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 bemeneteket, valamint a négyportos USB 3.0-s hubot. Ezenkívül egy fejhallgató jack-kimenettel gazdálkodhatnak majd a leendő tulajdonosok, miután kifizették a 409 900 forintos bruttó végfelhasználói árat. Erre akár ma is lehetőség van, ugyanis a szóban forgó kijelző a hazai piacon mától hivatalosan is elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés