Közepes után itt a nagy (35") ROG Strix monitor

Az 27 hüvelykes után itt az XG35VQ UWQHD felbontással és FreeSync támogatással.

Múlt héten jelentette be az ASUS a ROG Strix monitorcsalád új, 27"-es tagját, az XG27VQ-t, és már akkor is említettük, hogy a korábban beharangozott XG35VQ is megjelenik még az idén. Márpedig ez így is fog történni, hiszen a gyártó hivatalosan is útjára engedi a monitort, tehát már decemberben a boltokban lehetnek az első példányok.


[+]

A 3440x1440 képpont felbontású, ultraszélesvásznú, ívelt kialakítású 35 hüvelykes panel VA technológiára épül, így natív kontrasztaránya eléri a 2500:1-et, a betekintési szögek pedig a 178 fokot. A LED-ekkel előállított, legfeljebb 300 cd/m2-re képes háttérvilágítás PWM mentes alapból, de helyet kap az úgynevezett Extreme Low Motion Blur, ami azt jelenti, hogy PWM-mel kapcsolgatja majd a háttérvilágítást a frissítési frekvenciával szinkronban (ami maximum 100 Hz lesz ennél a modellnél) már amennyiben épp nem használjuk a FreeSync-et, mivel a kijelző ezt is támogatja a 48 és 100 Hz-es tartományban. A válaszidő 4 ezredmásodperc lesz gyorsítással, a színtérlefedettség pedig 100% sRGB.


[+]

A külső ezúttal a megszokott: csavart háromlábú talp, állítható magasságú, dönthető és forgatható állvány, alján a projektoros LED-fénnyel és hátul az RGB-s karikával, ami ezúttal is Aura Sync kompatibilis. Ami pedig a további felszereltséget illeti, csatlakozókból van egy darab HDMI 2.0 és szintén ugyanennyi HDMI 1.4, továbbá egy darab DisplayPort 1.2 és egy darab 3,5 milliméteres fejhallgató kimenet is. Az összképet a kétportos USB 3.0 hub teszi teljessé.


[+]

Az árazással kapcsolatosan megtudtuk, hogy a magyarországi fogyasztói ár bruttó 319 900 forint, a megjelenés december közepén esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés