ASRock alaplapötös Socket FM2+ foglalattal

Az ASRock a nemrég leleplezett FM2A88X Extreme6+ után még öt alaplapot kínál az új Socket FM2+-os foglalattal, mely támogatja az érkező AMD Kaveri APU-kat, amellett, hogy kezeli az aktuálisan elérhető Trinity és Richland megoldásokat is.

Mind az öt, FM2A88X Extreme4+, FM2A88M Extreme4+, FM2A88 Pro+, FM2A88M-HD+ és FM2A88X-ITX+ jelzésű újdonság az A88X-es vezérlőhídra épül, és a legutolsó ráadásul Mini-ITX formátumú. Ez amolyan kicsi, de erős megoldás lesz, hiszen három kijelzőt is meghajt a D-Sub, a DVI-D és a HDMI interfészen keresztül, emellett egy mini PCI Express slottal is rendelkezik egy esetleges Wi-Fi modul fogadására. Mindemellett egy HDMI bemenet is került az újdonságra, mely gyakorlatilag egy egyszerű átvezetés a kimenetekhez, azaz rögzíteni nem lehet vele a bejövő adatfolyamot, csak kivezetni a már említett alaplapi kimenetek valamelyikén található megjelenítőre. A hangzásvilágról egy nyolccsatornás hangkodek gondoskodik, mely mellé került egy Texas Instruments NE5532-es műveleti erősítő, ami 600 ohmos fejhallgatók kezelésére is képes.

ASRock FM2A88X Extreme4+, FM2A88 Pro+, FM2A88M Extreme4+, FM2A88M-HD+ és FM2A88X-ITX+
ASRock FM2A88X Extreme4+, FM2A88 Pro+, FM2A88M Extreme4+, FM2A88M-HD+ és FM2A88X-ITX+ [+]

A legkisebb alaplap mellett két ATX és két microATX méretű megoldás lesz elérhető. Közöttük a legfőbb különbség a támogatott szolgáltatásokban és az eltérő mennyiségű csatolókban lesz.

Mindegyik alaplap kezeli a 2133 MHz-es DDR3 szabványú memóriamodulokat, ami egyébként az AMD integrált memóriavezérlőjéből ered. Természetesen nem hivatalosan magasabb órajelet is be lehet állítani, de ez szokás szerint tuningnak számít.

Az ASRock új alaplapjai hamarosan elérhetők lesznek, a vételárukról azonban még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés