Hirdetés

Socket FM2+ foglalatú alaplapok az ASUS műhelyéből

Az ASUS törte meg a Socket FM2+ foglalatú alaplapok esetében tapasztalható csendet. Az már korábban kiderült, hogy az AMD Kaveri APU új tokozást igényel. Persze nem a Socket FM2-vel volt probléma, hanem sokkal inkább az eddig elkészült alaplapok energiaellátásával volt a gond, amit frissíteni kellett. Ezzel az AMD úgy gondolta, hogy behoznak egy új foglalatot is, hiszen mindenképp új alaplapra van szükség az érkező APU-hoz.

ASUS A55BM-A/USB3
ASUS A55BM-A/USB3 [+]

Az A88XM-A és A55BM-A/USB3 jelzésű megoldások közül az utóbbi az ismerős A55-ös vezérlőre épít, míg az előbbi már az új A88X-re. Ez tulajdonképpen alig különbözik az aktuális A85X-től, csupán kisebb fogyasztással rendelkezik, és pár extra funkciót tartalmaz. Az új alaplapok a Kaveri APU mellett fogadják a Trinity és a Richland APU-kat, de utóbbi két lapka használatánál a PCI Express 3.0-s interfészek csak 2.0-s módban működnek. A 3.0-s módhoz természetesen 3.0-s vezérlő kell, ami csak a Kaveri kiváltsága lesz. Túlzottan nagy különbséget azonban ez nem jelent, így a termékeken található x16-os PCI Express 2.0-s port sebessége is bőven elég a mai VGA-khoz. Ezt mindkét modell esetében kiegészíti még egy x1-es csatoló és egy PCI aljzat.

ASUS A88XM-A
ASUS A88XM-A [+]

Az A55BM-A/USB3-ba két DDR3-as memória helyezhető, míg az A88XM-A már négy DIMM csatolót is kínál erre a célra. Természetesen a kétcsatornás mód megfelelő memóriák mellett elérhető. A D-Sub, HDMI és DVI kimenetek mellett mindkét alaplap kapott pár USB 2.0-s és 3.0-s, illetve egy Ethernet portot, míg az adattárolókat SATA aljzatok várják. Az A55-ös vezérlő mellett ezek 3 Gbps-ra képesek, de az A88X esetében már 6 Gbps-os tempót kínálnak.

Az ASUS Socket FM2+ foglalatú, A88XM-A és A55BM-A/USB3 jelzésű alaplapjai az ősz folyamán kerülnek forgalomba. Természetesen több modell is lesz, de azokat még nem leplezte le az ASUS.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés