Ezúttal USB Type-C kábelek cseréjét jelentette be az Apple

Az Apple alig két hete jelentette be, hogy számos Mac és iOS-es készülék tápegységének villásdugója küzd némi problémával, így ezek cserére kényszerülnek. Máris itt az újabb probléma, méghozzá a 2015-ös MacBook készülékekhez adott USB Type-C kábelre vonatkozóan.

Hirdetés

Szerencsére ezúttal nem kritikus a helyzet, de az eredetileg csomagolt és utólag megvásárolható, előző év júniusa óta gyártott USB Type-C kábelek esetlegesen egyáltalán nem, vagy nem jól töltik a MacBook  notebookokat. A hibás kábelek használata szerencsére egyáltalán nem veszélyes a felhasználóra nézve, vagyis nincs tűzveszély, illetve a notebookban sem tehet kárt, tehát hivatalosan visszahívást nem hirdet az Apple. Ugyanakkor a kábelek egyértelműen rosszak, így a gyenge megbízhatóságuk miatt a vállalat minden érintett kábelre felkínálja az ingyenes csere lehetőségét.

Az ügyintézés az Apple bolthálózatán keresztül lesz lebonyolítható. Az ingyenes cserére az adott MacBook masina sorozatszámát megadva lehet pályázni. Erről a vállalat tájékoztatást küldött a szervizpontoknak, így a partnerek tudni fogják, hogy mely notebookhoz lett hibás kábel csomagolva. Az utólag vásárolt hibás kábelek is egyszerűen felismerhetők, mivel a zsinórra írt információ után hiányzik a sorozatszám. Az új, jó kábel esetében viszont ez megtalálható. Az alábbi két kép szemlélteti a különbséget.

A hibás és a javított Apple USB Type-C kábel A hibás és a javított Apple USB Type-C kábel
A hibás és a javított Apple USB Type-C kábel [+]

Az Apple bővebb felvilágosítást az alábbi weboldalon ad. A vállalat az opcionális csere lehetőségét 2018. június 8-ig biztosítja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés