Az Amazon csak szabványos USB Type-C kábeleket árulna

Hirdetés

Az előző év vége felé írtunk egy hírt arról, hogy a Chromebookokon dolgozó Benson Leung sorra teszteli az Amazon webáruházában fellelhető kábeleket, és az eredmények akkor lehangolóak voltak. Sőt, az egész akció tragédiával végződött, de volt a sok rosszban egy kis jó is, a probléma ugyanis felkeltette az Amazon figyelmét.

A népszerű webáruház nehezen vonható felelősségre, hiszen csak termékeket árulnak, de annyiban mindenképp pozitív volt a hozzáállásuk, hogy gyakorlatilag eltűrték Benson Leungnak, ahogy számos USB Type-C kábelhez lehangoló értékelést ír. A Chromebook Pixel 2015 típusú gép elvesztése azonban megkongatta a vészharangokat, így az Amazon bejelentette, hogy tesznek a jobb jövő érdekében.

A vállalat felállít egy minőségi munkacsoportot, amely gyakorlatilag a Google tesztelési mintája alapján ellenőrzi majd az USB Type-C kábeleket. Innentől kezdve pedig azokat a termékeket fogják árulni, amelyek megfelelnek a szabványnak. Az Amazon ezzel a lépéssel teljesen meg szeretné szüntetni a nem szabványos, vagy rosszabb esetben hibásan összekötött USB Type-C kábelek forgalmazását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés