Fény derült a Llano teljesítményére

Az A szériás Fusion APU mintáinak szállítása nemrég kezdődött meg, így nem csoda, hogy az új információk folyamatosan érkeznek a termékről. A héten már lencsevégre került az új Socket FM1-es foglalat, míg most az X-bit Labs tette rá a kezét pár gyártói dokumentumra, amiből értékes adatok derültek ki az A8-3550-ös APU várható teljesítményéről.


(forrás: X-Bit Labs)

A leírás szerint a fenti bekezdésben említett, asztali piacra szánt termék az Intel Core i5-2300 közvetlen ellenfele lesz, amit valószínűleg az árazás is lekövet majd. A lapka négy Husky kódnevű processzormagot tartalmaz összesen 4 MB kapacitású másodlagos gyorsítótárral, míg a grafikus mag a Radeon HD 6550 jelzést viseli. Ez az IGP gyakorlatilag minden gyártófüggetlen API-t támogat, azon belül is az elérhető legújabb verziókat, továbbá 400 shader processzor lesz benne, amelyek 594 MHz-es órajelen üzemelnek. A processzormagok órajele ismeretlen, de a dokumentáció szerint az alkalmazott Turbo Core technológia plusz 300 MHz-et biztosíthat két mag számára, ha a másik két egység nincs kihasználva. A termék a 3DMark Vantage Performance tesztje alatt 3335 pontot ér el, míg a konkurensként számon tartott Core i5-2300 1007 pontra képes.


(forrás: X-Bit Labs)

A teljesítményről ennél több adat nem derült ki, de a leírásban szerepel a Dual Graphics technológia lehetősége, ami lényegében egy hibrid CrossFire mód, azaz az APU-ban található IGP és a Whistler, illetve Seymour kódnevű mobil GPU-k teljesítménye a futtatott folyamat szerint összeadódhat. Az AMD hozzávetőleg 75%-os gyorsulásról számol be függően az alkalmazott konfigurációtól. A pontos részletek, és a párosítható egységek listája később derül ki. Az energiatakarékosság érdekében a mobil Radeon a terheléstől függően lekapcsolhat. Ez a funkció a viccesen hangzó BACON (Bus Alive Chip Off Now!) kódnéven fut.


(forrás: X-Bit Labs)

A Llano bemutatkozása új VISION matricákat is von maga után. A gyártópartnerek több mintából is választhatnak, kiemelve a mobil masina fő erősségeit.


(forrás: X-Bit Labs)

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés