Acer Iconia Tab A210 tabletpróba: gyorsabb hardver régi köntösben

Nem csak a windowsos tableteken dolgozik gőzerővel az Acer, hanem az Iconia Tab család androidos verziói is gyarapodásnak néznek elébe. Hamarosan érkezik például az A210 jelzésű modell, mely tekinthető az év elején kiadott A200 utódjának. Ennek kapacitív multi-touch kijelzője továbbra is 10,1", és ennek felbontása is változatlanul 1280x800 képpont, viszont Tegra 2 helyett immáron Tegra 3 SoC dolgozik benne 1200 MHz-en, amihez 1 GB RAM-ot párosítottak.

Még nem a végleges...
Még nem a végleges... [+]

Bár a kijelző és maga a tablet fizikai paraméterei változatlanok, saját mérésünk szerint tömegéből sikerült kb. 50 grammot lefaragni, így az A210 már sokkal légiesebbnek tűnik. A dizájn egyébként csak minimális változtatáson eset át, lényegében ezeket nagyítóval kell keresni. A portokkal kapcsolatosan nem tudunk újat mutatni, micro HDMI továbbra sincs a repertoárban, csak a teljes méretű USB mondható extrának. A színvilág kicsit vidámabb a fekete hátlapot ezüstre cserélték, de a mintázat maradt a régi.


[+]

Lényegében az imént felsoroltakból is látható, hogy az A210 nem új fejlesztés, hanem a korábbi modell nagyobb teljesítményű kiadása. Ezt erősíti az is, hogy a "fícsörök" terén (IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR, előlapi kamera) sem történtek nagy újítások, hacsak a GLONASS támogatást nem említ. A hozzánk beérkezett példány 16 GB tárkapacitással rendelkezett, de lesz belőle 8 GB-os variáns is, ami Micro SD-vel tovább bővíthető.


[+]

A termék még nem a végleges darabok közül került ki, és az operációs rendszer is a 4.0.4 verziószámot viselte, és természetesen az Acer Ring is elérhető volt. A béta mivolta ellenére minden flottul ment, a teljesítményre nem volt panasz, a Tegra 3 tette a dolgát, és lefagyással sem találkoztunk. A kijelző ugyan nem Retina minőség, de teljesen jól használható, minden parancsunkat azonnal vette, az érzékenység is megfelelő volt – véleményünk szerint sokkal jobb, mint amit annak idején az A200 kapott.

Az Acer Ring
Az Acer Ring [+]

Nem könnyű véleményt formálni egy gyártás előtt lévő tabletről, aminek még az árát sem tudjuk. Mindenesetre az A210 sok újdonságot nem hozott, de a kijelző és a teljesítmény téren egyértelmű előrelépés történt.


[+]

Az ár és a megjelenési dátum tehát egyelőre ismeretlen, de az Acer állítása szerint még az idén a boltokba kerülhetnek az első példányok. A 3G-s változat (A211) itthoni forgalmazásáról egyelőre nem esett szó.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények