Toshiba AT300SE tablet azoknak, akik egy picit kevesebbel is beérik

Fél év telt el a Toshiba AT300 tablet megjelenése óta, de a tabletszegmens folyamatos átalakulása megkívánja, hogy a gyártó felvegye a fordulatszámot, feltéve, hogy ütőképes akar maradni ezen az egyébként gyorsan változó és éppen ezért nem könnyű piacon. Emiatt a japán vállalat most egy picit a tőlük megszokott szintnél apróbb lépésekkel ugyan, de valamivel lejjebb merészkedik, így a prémium kategóriába szánt 10,1"-es AT300, valamint 7,7"-es AT270 mellé most egy új modellt állítanak hadrendbe. Az AT300SE jelzésű példány, mint azt neve is mutatja, az AT300 alapjaira épül, azaz a tablet legjobb részei, mint az NVIDIA Tegra 3 SoC és a 10,1"-es, 1280x800 képpontos IPS érintőkijelző változatlan formában öröklődik.


[+]

A különbséget egyrészt a némileg átszabott külsőn lehet majd tetten érni, aminek következtében a termék 8,95 mm-ről 10,5 mm vastagságúra nő, és tömege is változik, azaz 590-ről 625 grammra hízik. Hogy ez mennyiben befolyásolja a felhasznált anyagok minőségét, az egyelőre kérdéses – vélhetően a Gorilla Glass marad, de a képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy az alumínium hátlaptól könnyes búcsút intett az SE változat. Az „olcsósítás” áldozatául esett mindkét kamera is. A hátlapi 5 megapixeles egységet egy vaku nélküli 3 megapixelesre cserélték, míg az előlapi 2 megapixeles helyett egy 1,2 megapixeles darabot üdvözölhetünk. Úgy tűnik, hogy a micro HDMI-t is elhagyták, de más egyéb funkcióit nem ritkították; az AT300SE-ben helyet kapott a Wi-Fi és Bluetooth 3.0-s vezérlő, a micro SDHC/SDXC kártyaolvasó, és természetesen van GPS is. A tápellátásról egy kétcellás, 25 Wh-s akkumulátor gondoskodik, amivel 10 órás üzemidő várható.


[+]

A Toshiba AT300SE 8, 16 és 32 GB-os tárkapacitású verziókban, gyárilag Android 4.1 „Jelly Bean“ operációs rendszerrel és a Toshiba egyedi szoftveres megoldásaival (például Toshiba Places) érkezik hazánkba a következő év első negyedévében. Hivatalos hazai árat egyelőre nem kaptunk, az Egyesült Királyságban megadott 300 fontos induló ár pedig az eltérő magyarországi árazás miatt nem egészen mérvadó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés