Éleződik a 7"-es tabletek harca, érkezik Acer Iconia Tab A110

Már azt hittük, hogy a tabletháború nem fokozható tovább, amikor a Google a Nexus 7 bejelentésével, pontosabban annak 199 dolláros árával csak olajat öntött a tűzre. Nyilvánvaló volt, hogy a többi gyártó sem hagyja ezt ennyiben, így lassan mindenki előhúzza a tarsolyában lévő fejlesztéseket. Az Acer már korábban megtette, hiszen az Iconia Tab A110-et eddig sem rejtegették egy titkos laboratóriumban, hanem már itt-ott felbukkant korábban is – éppen ezért láthatott napvilágot számos meg nem erősített pletyka és előzetes fénykép.


[+]

Az Acer viszont a tegnapi napon hivatalosan is bejelentette a táblagép érkezését, mely a közeljövőben igen népszerű 7"-es méretkategóriában kíván babérokat aratni, amire minden esélye megvan, ha sikerül neki egy jó árat találni. Ugyanis a 390 grammos A110 nem állít egy az egyben konkurenciát például a Nexus 7-nek, habár lelke ugyanaz az NVIDIA Tegra 3 T30L SoC lesz 1 GB memóriával és 8 GB belső tárhellyel, de a kijelzője némileg visszafogottabb, 1024x600 képpontos felbontást kínál 1280x800 helyett. A kisebb felbontásért cserébe viszont az Acer a kötelezőnek mondható micro USB mellett nem feledkezett meg a microSD szabványú termékeket fogadó kártyaolvasóról, valamint a micro HDMI kimenetről sem.


[+]

Teljesen pontos paramétereket egyelőre a gyártó még nem hozott nyilvánosságra, így milliméterre pontos méreteket sem tudni, de annyit elárultak, hogy az előlapjára 2 megapixeles webkamera jutott (nem fényképezés, hanem sokkal inkább videós csevegés céljából), illetve a kötelezőnek mondható Wi-Fi, GPS és Bluetooth modulokat sem spórolták ki belőle – 3G-s modem azonban nem lesz. A motorház alá egy 3420 mAh-s akkumulátort sikerült bepréselni, amivel legfeljebb 7 órás üzemidőt ígér a gyártó.


[+]

Szintén biztosra vehető az Android 4.1-es (Jelly Bean) operációs rendszer, így nem maradunk le az automatikusan a képernyőn rendelkezésre álló helyhez igazodó widgetek, vagy éppenséggel a teljes Google Mobile Service eszköztárról, mely előtelepítve érkezik az A110-en, valamint a Google Currents is a repertoár része lesz.

Sajnos a hivatalos bejelentés árakat nem említ, így a versenyképesség érdekében csak remélni tudjuk, hogy a Google/ASUS kooperációban készülő Nexus 7 199 dolláros árszintjének környékére érkezik, előre láthatólag októberben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés