Acer blog: megérkezett amire sokan vártak - "IPS-típusú" monitor 144 Hz-en

Hazánkba április második felében érkezik majd az Acer nemrég beharangozott XB270HU jelzésű gamer monitorja, aminek tudásárától alaposabban írtunk már korábban. A típus különlegessége, hogy egyrészt IPS-hez hasonló jellemzőket felvonultató panelt kap, gondolva itt elsőként a nagy betekintési szögekre, másrészt viszont 144 hertzes frissítéssel bír, ami eddig csak TN+film paneleknél ellátott gamer monitorokra volt jellemző.


[+]

Erre a párosításra meglehetősen régóta vár a játékos közösség, így az AUO gyárából érkező WQHD felbontású 27"-es AHVA-típusú panel és az Acer monitora egyfajta mérföldkőnek számít. Szerencsére a hazai megjelenés előtt sikerült megkaparintani egy végleges példányt, így rögtön neki is estünk a tesztelésének, ami jelenleg is folyik. Az eddig elvégzett mérések alapján a visszafogott megjelenésű, minden irányban állítható monitorral kapcsolatban igen ígéretes eredményekre van kilátás, de korai lenne következtetést levonni, a játék nagy része ugyanis még hátra van.


A fényes káva nem mindenkinek fog tetszeni, cserébe egészen keskeny [+]

Mindazonáltal meg kell jegyezni pár fontos dolgot elöljáróban: a kijelző G-Sync technológiát kapott, tehát elsősorban az NVIDIA VGA-k tulajdonosai alkotják a kiszemelt célcsoportot - már csak azért is, mert AMD kártyával a 144 hertz nem zökkenőmentes tapasztalataink szerint. A nem NVIDIA vezérlővel rendelkező vásárlóknak tehát még várniuk kell. Emellett az ára sem lesz alacsony, előreláthatólag bruttó 250 000 jó magyar forintot fognak érte elkérni, ami soknak tűnhet, de mindez viszonyítás kérdése is, hiszen a konkurens modellek szintén WQHD felbontású TN+film panellel alig olcsóbbak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények