Acer blog: a jó LAN-partihoz és versenyzéshez Acer G-Sync monitor dukál

Többször megírtuk már, hogy az Acer belehúzott a monitorpiacon. Ez tetten érhető egyrészt a termékkínálaton, másrészt pedig azon is, hogy a vállalat sokkal gyorsabban reagál az újdonságokra, mint korábban. Erre jó példa a G-Sync támogatással bíró kijelzők, ahol az Acer elsőként dobott piacra 4K felbontású modellt, de a G-Sync-kel ellátott, 144 Hz-es AHVA paneles kijelzővel kapcsolatos elsőség is a vállalat nevéhez fűződik.


[+]

Hogy az Acer komolyan veszi ezt a piacot, arra egy harmadik tényező, a szponzorálás is rávilágít. A cég ugyanis most egy nem kisebb eseményt támogatott meg, mint a 2009 óta létező, hazai szervezésű és rendezésű Lanseries ICL-t (Infinity Csarnok LAN), ami egy évben több alkalommal kerül megrendezésre Vácott egy erre a célra átalakított hajógyári csarnokban.


[+]

A színvonalas, sorban a 24. rendezvény célja most sem volt más, mint hogy a hazai és külföldi e-sportoló csapatok három napon keresztül, a nap 24 órában gyűrjék egymást hobbiból és versenyszerűen egyaránt – most éppen a Counter-Strike: Global Offensive-vel – az értékes nyereményekért, díjakért, amit a szponzorok ajánlottak fel.


[+]

Mivel a szervezők nem ma kezdték, tisztában vannak az igényekkel, és ez nem csak a helyszínre vonatkozik (ami egyébként folyamatos fejlesztés alatt áll, de egyéb kikapcsolódási lehetőséget, szállást, étkezést is tudnak biztosítani), hanem magára a háttérinfrastuktúrára – szerverek, hálózat – is, beleértve azokat a gépeket, amelyeken a játékosok küzdhettek. Ez utóbbi különösen fontos szerepet játszik a versenyszerű játék során, ahol a sebesség mellett az is sokat nyom a latban, hogy mindenki számára egyenlő esélyeket tudjanak biztosítani, ehhez pedig egyforma hardverre (leszámítva a beviteli eszközöket, ezeket ugyanis mindenki sajátját használhatta) van szükség, kezdve a kényelmes gamer székektől, ami legalább olyan fontos egy e-sportoló számára, mint a vas, amin játszik.


[+]

A gépeket egyébként az esemény szervezőjéhez köthető RentPC biztosította, akik az idei évtől mintegy 40 darab új, G-Sync technikával kompatibilis Acer Predator XB240HU kijelzővel szerelték fel masinákat az Acer hathatós segítségével, akik ezzel szeretnék támogatni a hazai gamer társadalmat. Ezek a gépek és monitorok egyébként nem csak az ICL-en kerülnek bevetésre, hanem számos más, szintén a rendezők által menedzselt gamer rendezvényen is, az Acer tehát hosszú távú együttműködésre rendezkedett be.


[+]

Egyébként a helyszínre kilátogató nézők (mert hogy az esemény online is nyomon követhető volt) is kipróbálhatták a G-Sync erejét az erre a célra kiállított standon, és a belépő mellé Acer Predator termékek (monitorok) kedvezményes vásárlására jogosító kupont is kaptak, amelyeket június 2-ig válthatnak be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények