Acer blog: pillantás az Acer Aspire S3 ultrabook motorháza alá

Nem az első alkalom már, hogy az Acer ultrabookjával foglalkozunk, hiszen volt már belőle hír, később az IFA kiállításon is láthattuk a gépet (legalábbis a még nem végleges változatát), az ezt megelőző bejegyzésben pedig a külső és részben a belső felépítéssel foglalkoztunk. Mivel az ultrabook megjelenése egyre közelebb van, így érhető, hogy egyre több információt hallhatunk róla.

A legújabb hír, hogy az S3-ban lévő, Atheros által gyártott Bluetooth és Wi-Fi csomag (vezérlők, antennák stb.) minden tekintetben megfelelt az amerikai FCC tesztjén. Ez persze önmagában nem is lenne nagy durranás, de alapvetően azt jelzi, hogy a gép már lassan készen áll a piac meghódítására, noha az még nem derült ki pontosan, hogy az újdonság mikor kerül a boltokba – de ez még az idei évben, karácsony előtt meg fog történni.

Acer Aspire S3 ultrabook belülről
Acer Aspire S3 ultrabook belülről (forrás: wirelessgoodness.com [+]

Szerencsére egy fotó is kikerült az Internetre a gép belsejéről, ami igencsak örvendetes, hiszen egyelőre az ultrabookok nem nagyon fedték fel magukat ilyen téren. Így legalább most már azt is értjük, hogy az akkumulátor cseréjét miért nem bízzák a felhasználóra. Az is jól látszik, hogy egy memóriabővítés sem jöhet szóba házilag, talán a merevlemez az egyetlen, ami könnyen hozzáférhető helyre került.

Amikor az első hírek felröppentek az Aspire S3-ról, akkor sokaknak egy az egyben a MacBook Air jutott eszébe róla. Azóta kiderült, hogy kívülről jelentős különbségek vannak, de most már abban is biztosak lehetünk, hogy a belső felépítés tekintetében is eltérőek a gépek, amire az alábbi képek szolgálnak bizonyítékul.

MacBook Air 2008 és 2011 MacBook Air 2008 és 2011
MacBook Air 2008 és 2011 (forrás: iFixIt.com) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények