Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Youri

Youri
(PH! addikt)

Na ezért éri meg a világ végére telepíteni a gyárakat, ahol 2 dollárért dolgoznak. Igaz, néha elázik, földrengés, tájfun, háború áldozata lesz, de idáig nem gondolkodnak egyes urak

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#2) D.Orion válasza Youri (#1) üzenetére

D.Orion
(PH! kedvence)

Azt tegyük hozzá, hogy árterületen olcsó volt a telek is(valszeg ingyen), és az adókedvezmények is jelentősebbek. ;]

Ui.: Teljesen egyetértünk ebben a témában.

[ Szerkesztve ]

Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

(#3) Bici válasza Youri (#1) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

És szerinted ezzel együtt nem éri meg nekik? :) Szerintem biztosan.

(#4) ArchElf

ArchElf
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nálam is elúszott egy Nicon, de az nem úszta meg olyen egyszerűen - ahogy ez fogja.
Az enyém meg sem szólal azóta :(

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#5) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nézd ez felénk is megtörténhet nyugodtan...pl árad a Duna vagy a Tisza

(#6) nullzero

nullzero
(újonc)

A cikkben csak 3-szor sikerült leírni azt, hogy "tájföldi" - ez valahol Mucsaröcsöge mellett van?

(#7) radi8tor1 válasza nullzero (#6) üzenetére

radi8tor1
(PH! nagyúr)

Ez olyan lehet, mint a file és a fájl írásmódja.

TRON addict

(#8) zuzu000

zuzu000
(senior tag)
LOGOUT blog

Uff, ez nem lehet nekik kellemes :(

Ne csalj! Ne lopj! Ne hazudj! - A Kormány nem szereti a konkurenciát

(#9) echterion válasza ftc (#5) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Egyetértek. Kíváncsian várom, hogy a szolnoki Cora, meg ami még ott van az ártéren, mikor ázik el.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#10) nbg válasza radi8tor1 (#7) üzenetére

nbg
(fanatikus tag)

Hat, eleg hulyen nez ki, bar nem vagyok benne biztos teljesen, de szerintem is inkabb a Thaiföld" a helyes, igy á-j-vel leirva meg nem nagyon lattam...

I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

(#11) v.tom válasza D.Orion (#2) üzenetére

v.tom
(őstag)

Azért itt kicsit többről van ám szó, mint hogy odaépítették a cégek az üzemeiket a folyó mellé az ártérbe...
Olyan területek is víz alá kerültek a mostani áradás miatt, amelyek a XIV. század óta egyszer sem.. 5-6 napos hírek szerint is 250 volt a halálos áldozatok száma kb. Ők is biztos az árterekben éltek mind...

EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance

(#12) Prison85

Prison85
(őstag)
LOGOUT blog

Érthető, hogy Thaiföldre és Kínába telepítik a nagyobb gyárakat. Az emberek szinte fillérekért dolgoznak látástól vakulásig és gondolom bevállalják az állandó túlórákat is, csak maradjon meg az állásuk, amiből eltarthatják a családjaikat. Közép és Nyugat-Európában hamarabb háborognak a dolgozók, ha folyamatosan kizsákmányolja őket a vállalat. Továbbá a fizetésünk is sokszorosa, mint amit ott utalnak át hónap elején. Általános elégedetlenséget vált ki, hogy szinte minden keleten készül, de mi lenne, ha a gyárak egységesen áttelepülnének Európába és Amerikába? Vajon vennénk belépő szintű Nikon gépeket 35k helyett 50-ért? Megérné kifizetni a magas felárat csak azért, hogy "Made in EU" logó legyen egy fémplaketten? Nekem nem :(

Az pedig nem véletlen, hogy folyókhoz közel települnek a nagyvállalatok. Hajóval csak-csak olcsóbb nagy tételben nagy távolságokban szállítani, mint helyette 100 nyergesvontatót indítani. Ez nem érvényes a Cora-ra :DDD

BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)

(#13) Youri

Youri
(PH! addikt)

Miskolc Auchan

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Justin Bieber ☐

(#14) TESCO-Zsömle válasza Bici (#3) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem lényegtelen, mert ha megugrik a költség/veszteség egy laza áremeléssel áthárítanak mindent a vásárlókra...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#15) nord_ válasza Prison85 (#12) üzenetére

nord_
(őstag)

Ezt annak is meséld el, aki pl. azért veszítette el az állását, mert kellemes globalizmusnak köszönhetően lehúzta a rolót vagy kiment az országból az a cég, ahol eddig dolgozott.

Ráadásul az se lenne olyan nagy baj, hogy ha nem jönnének évente új gépek, ahol a fejlődést csak az jelenti, hogy tíz százalékkal nagyobb a felbontás és plusz két új képstílust tettek a menübe... Lehet, hogy drágábbak lennének a fényképezőgépek, de egyrészt ritkábban vennél újat, másrészt a ritkább termékciklus miatt kisebb lenne az értékvesztésük, ha három-négy év után adnád el. Hosszú távon a 35k lehet, hogy többe kerül neked, mint az 50k. ;)

(#16) macilaci78 válasza Prison85 (#12) üzenetére

macilaci78
(PH! addikt)

Ha minden gyár egységesen áttelepülne az anyacég kontinensére, az én béremből is futná 1,5× árú belépő eszközökre, mert az elvégzett munka meglévő minősége mellé igazodna végre a fizetés minősége is.

Jótanács: ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#17) rainmen

rainmen
(senior tag)

Vázam már van alap obival, tehát a váz esetleges drágulása nem érint, mert csak egy 70-210-es obi kellene.
Elég gáz szerencsétleneknek a természeti csapás, és manapság mintha egyre gyakrabban lenne arrafelé.

(#18) ftc válasza nord_ (#15) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ebben igazad van...mennyivel jobban járnánk ha csak 5 évente jönne ki újabb modell..sajnos manapság mindent a reklámok adnak el..

(#19) TESCO-Zsömle válasza ftc (#18) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bizony jó is lenne, ha 5 évente dobnának piacra 1-1 új kamerát...

Egy belépő szintű DSLR-t meg is kapnál mondjuk ~1millióért...

Ugye 5 évi hasznot kell kitermelnie, plussz a megemelkedett árak okozta kereslet-csökkenést is kompenzálni kell...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#20) Cs_Laci válasza nord_ (#15) üzenetére

Cs_Laci
(senior tag)

Amíg te nem vállalod, hogy napi 14 órát dolgozz havi nettó 32.000Ft-ért, addig kár azon hőbörögni, hogy máshol épülnek gyárak.

Megjegyzem, és sem vállalnám...

[ Szerkesztve ]

Parker - Waterman - Rotring golyós és töltőtollak nagykerár alatt!! http://href.hu/x/7mi9

(#21) ftc válasza TESCO-Zsömle (#19) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ugyanott lennénk :) s akkor látnánk valódi fejlesztést is :U

de ez még 2 évre se valósul meg

(#22) TESCO-Zsömle válasza ftc (#21) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Feltennék egy eléggé idevágó, ámbátor igen provokatív kérdést:

Mi kényszerít arra, hogy évente új fényképezőt vegyél? Pláne, ha nincs fejlesztés...
Miért nem képesek az emberek megérteni, hogy egy eszköz nem akkor avul el, mikor kiadják az 1-gyel nagyobb típusszámút, hanem amikor már nem képes kiszolgálni a felé támasztott követelményeket?!? :F

(#23) nord_ válasza Cs_Laci (#20) üzenetére

nord_
(őstag)

Hol hőbörögtem? :DDD

(#24) Tomcat válasza TESCO-Zsömle (#22) üzenetére

Tomcat
(őstag)

Ebben egyetértünk! Soha nem szabad mindig az egyel nagyobb számú vagy újabb hasonló cuccokat megvenni, mert egyrészt nem éri meg anyagilag, másrészt meg amikor megveszem az újat mindig szembesülök a kérdéssel hogy akkor a régivel ezentúl mit fogok csinálni. Pláne akkor ha működik is rendesen.

Tomcat

(#25) ftc válasza TESCO-Zsömle (#22) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem senki de magyarázd el a lakosság 90%-nak.. én 5 évente cserélem a gépeim

Az emberekbe belenyomják a reklámok márpedig neki kell az az új funkció :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.