A Pegatron szvsz. nem a notebook típusa, hanem a gyártója lehet 
emberek... "fan" és nem "fun"...

A Pegatron szvsz. nem a notebook típusa, hanem a gyártója lehet 
emberek... "fan" és nem "fun"...

mindegy, kicsire nem adunk 
A vér nem válik VAZZE!™

"A megszokott PC-s architektúrától eltérő platform – kialakításából adódóan – nem képes a Microsoft operációs rendszereit használni, ezért a gyártó a nyílt forráskódúak felé fordult."
Azért van aki emiatt elpártol(hat) tőle, nyilván meglesz a piaca, mint ahogy "más" gyártó is eladja a csak saját oprendszerrel működő gépeit. 
.::www.megadanceradio.hu::.
Csak a prototípusra került rá a Pegatron neve, hogy a későbbiekben melyik gyártó minek nevezi el, az még a jövő zenéje.
Different songs for different moods.

Nekem tetszik, kipróbálnám, és ha alacsonyabb áron lesz, mint egy netbook, akkor be is ruházok egyre.
Egy dolgot nem értek, méghozzá ezt:
"A referenciamodell eddig csak a Canopus Linux-alapú, Ubuntu rendszerét használta"
Ez valami speckó Ubuntu? Mert úgy tudom az Ubi Debian alapú. Na meg erről a Canopus-ról nem is hallottam még, igaz sok mindenről nem hallottam még. 
[ Szerkesztve ]
"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

De a prototípust sem nevezte el senki sem pegatronnak. nyilván a pegatron gyártotta le, mint fő oem partner a prototípust. ettől még a gép típusa nem pegatron. meg semmije sem pegatron, csak a gyártója. ennek semmi köze ahhoz, hogy ki minek fogja nevezni a termékét, szimplán egy erős tárgyi tévedés a cikkben.
A vér nem válik VAZZE!™
Amit már javítottam is 
dabadab: Ehh, késő este volt, ez is javítva... 
MBazsee: Ez is.
[ Szerkesztve ]
Gondolom, meg kora reggel lehetett, ezert keverte ossze Thrawn a Canopust (ami videoszerkeszto cuccokban utazik) a Canonicallel, aki meg az Ubuntut csinalja. 
Egyebkent tud vki vmit arrol, hogy pl. az Atomhoz kepest mit tud ez a CPU?
(Ja, meg 200 dollaros celarrol irnak: azzal mondjuk eleg jol megszorongatnak az inteles netbookokat.)
[ Szerkesztve ]
Falsus in uno, falsus in omnibus.

Majdnem 9 óra volt az... igaz hétvégén 10-11-nél előbb aki fel mer ébreszteni annak nagyon rossz napja lesz. 
"Tényleg olyan az AMD proci, mint a dinnye. Sosem tudni mennyi mag van benne." - Picturemaker

akkor el van nézve 
A vér nem válik VAZZE!™

De az Ubuntu Debian alapú!

A Chanonical a fejlesztő, és kiadó.
Oké, köszi! 
[ Szerkesztve ]
Vagy meg inkabb: "eddig csak az Ubuntut használta", nem kell tulbonyolitani 
Adok egy jelszót, átírod? 
Én meg megyek és alszok még egyet erre a napra 

Itten van egy kis összehasonlítás, eszerint ha jól látom az ARM proci ~10%-al gyengébb (bár ez eléggé egyoldalú teszt, tehát nem kell messzemenő következtetéseket levonni belőle). De ha tényleg tud HD videót lejátszani, miközben a procit 50 MHz-re veszi vissza, akkor bajnok lehet akksi időben, szal must have 
Igazan csak a flash plugin lehet gazos, annak nem tudom, hogy van-e rendes ARM portja.

Esetleg:
Linus Torvalds, a Tannenbaum által írt Minix operációs rendszerre épülő Unix-ból fejlesztett Debian alapú és Canonical által kiadott Ubuntu-t használja.

(#13) Thrawn: szép álmokat 

Itt azt írják:
"Adobe recently said that it had ported its Flash technology to the OpenVG engine, meaning that the Cortex processor has dedicated hardware support for Flash-powered Web sites, which other architectures lack, he said."
Szal ez egy böngésző-plugin lesz, ha jól értem?
Azt irjak, hogy nem csak hogy lesz/van flash plugin, hanem meg HW gyorsitast is kapott.
Egyre erdekesebbnek nez ki ez a platform 

Most már csak egy jó árat kéne rá belőni, emlékeim szerint 200 USD-t emlegettek, ha nálunk 50 eFt körül dobják piacra, nyerő lenne (mármint nekem, linux usernek
), most egy EEE700-at lehet ilyen áron kapni, ami nagyon messze van ettől a masinától.

Igen, igen, én is így gondolom. Nyomják már le végre az árakat 
Bár most az árfolyamok ennek annyira nem kedveznek :S 
(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
A Flash Plugin egy szoftveres megoldás, nem? Ha mondjuk Firefoxot használsz Linux alatt, akkor hardvertől függetlenül működik a Flash, nem?
"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/
amelyet a Pegatronnal közösen fejlesztettek ki
jujj de kómás vok, először Pentagont olvastam 
szép cucc, kíváncsi lennék egy tesztre 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

meg jo, hogy nem a cannabis-szel ;D
"A Flash Plugin egy szoftveres megoldás, nem?"
De, az egy program, ami a bongeszotol abszolut kulon van. Marpedig egy programot csak azon a platformon lehet futtatni, amire leforditottak - es ha most itt az OS okozta kulonbsegektol el is tekintunk, az azert eleg vilagos, hogy egy ARM CPU nem tud mit kezdeni egy inteles programmal, mert tok mas az utasitaskeszletuk.
Erre kíváncsi leszek, remélem lesz majd valami jó teszt róla.
"I see the diamonds, but you only see the rock"
9-10"-os kijelzővel, 1kg körüli tömeggel és valóban 8 órás akksiidővel igen erősen el bírnám fogadni.
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

"[I]A megszokott PC-s architektúrától eltérő platform – kialakításából adódóan – nem képes a Microsoft operációs rendszereit használni
hosszú, akár nyolc órás üzemidőt tűzte ki célul[/I]"
Windows CE, Windows Mobile?

Csak 8 óra? Egy túlméretezett, valamivel erősebb PDA-tól már többet várna az ember, mint csak 8 óra... már megint kispórolták az akkut belőle 
A többi jellemző is érdekelne (kijelző méret, felbontás, tömeg).
Egy túlméretezett, valamivel erősebb PDA-tól már többet várna az ember....
Ennyi erővel a PowerBook-ok is túlméretes pda-k voltak 
(hoppá... ez vajon mennyire kompatibilis az ibm powerpc prociával?
)
Tegyük notebookunkat 1080p képessé: http://tinyurl.com/BCMCrystalHD
"hoppá... ez vajon mennyire kompatibilis az ibm powerpc prociával?"
Semennyire, teljesen mas CPU.

Csak nekem van a gép külseje alapján acer aspire one utóérzésem? 
EVE Online - No Mutants Allowed! - H0rr0r Vacui Alliance