A túlélő, a gyors és az archiváló

Pár napja leplezte le a Corsair frissített túlélő pendrive-ját, a FlashVoyager GT-t, most pedig újabb taggal bővítette Survivor pendrive-sorozatát. Az elődök a tesztlaborunkban is megfordultak, a sebességükkel meg voltunk elégedve. A most bemutatásra kerülő 64 GB-os változat nemcsak belül, hanem külsőre is változott, jóval hosszabb lett

Fémváza maradt a régi, CNC-vel megmunkált, eloxált repülőgép-alumínium. A rezgéseket a két oldalán található gumigyűrűk nyelik el. Egyes tesztek szerint a Survivor kibírta, hogy megfőzték, felforralták, jéggé fagyasztották, mikrohullámú sütőbe tették, és a terepjáró kerekeivel való harmadik típusú találkozást is túlélte. A 200 méterig vízálló adattárolót a gyártó tíz év garanciával adja 128 euróért.

[+]
[+]

A Mushkin ezzel szemben egy egyszerű, inkább méretével és formájával hódító flash meghajtóval lépett a nyilvánosság elé. A Mulholland sorozat új tagja 2, 4, 8, 16 és 32 GB-os kapacitású variációkban érhető majd el. Borítása fényes fekete színű, kupakja pedig átlátszó, ráadásul a képek alapján az egy hét után elveszthető fajta. A gyártó nagyon magabiztosan azt állítja róla, hogy hihetetlen írási és olvasási sebessége lesz a kis pendrive-nak.

Végül jöjjön a Clickfree külső merevlemeze, a C2, amelyre automatikusan biztonsági mentések készíttethetők, egyik számítógépről a másikra költöztethetjük a rendszerünk adatait és beállításait, amiket aztán 256 bites hardveres titkosítással védhetünk. Összeköthető iPoddal is, így zenéket és lejátszólistákat importálhatunk és exportálhatunk.

A készüléknek 250, 320 és 500 GB-os winchesterrel felszerelt típusai szerezhetők be. A legkisebb és legnagyobb változat 140, illetve 190 dollárért vásárolható meg fekete vagy fehér színben, a közepes méretű pedig október legvégétől lesz elérhető 160 dolláros áron. A hozzá való dokkoló további 20 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés