Fél tucat stílusos, illetve mindent kibíró adattároló érkezik

A Silicon Power a hónap végére is tartogatott néhány újdonságot. Adattárolóinak sorát bővítette egy kártyaolvasóval és egy merevlemezzel. Az USB Reader & M2 Card Combo Pack nevű összeállítás egy M2 memóriakártyát és a hozzá tartozó olvasót tartalmazza. A Sony mobiltelefonokkal és (adapterrel) a PSP játékkonzolokkal kompatibilis M2 kártya több méretben is elérhető. Az olvasó az ezen kívül kezeli a microSDHC-t és microSD-t is.

Silicon Power M2 card & USB reader combo
Silicon Power M2 card & USB reader combo

Az Silicon Power Armor A50 modell a sikeres A10 mellett a cég következő megerősített, mindent kibíró külső winchestere. A merevlemezt gumibetét védi a rázkódásoktól, kívülről pedig szálcsiszolt alumínium fedél óvja. A különösen ellenálló eszköz megfelelt a MIL-810F katonai szabványnak, teszteléskor 122 cm magasról ejtették le kemény betonra huszonhatszor, úgy, hogy a készülék a nyolc sarkával, tizenkét élével és hat oldalával is a földnek csapódjon. Az A50 kiállta a próbát, megóvta a rajta tárolt adatokat. A sarkán lévő gombbal biztonsági mentést végezhetünk. Az A50 négy méretben, 250, 320, 500 és 640 GB-os kapacitású háttértárral szerelve lesz kapható egyelőre ismeretlen áron.

Silicon Power Armor A50
Silicon Power Armor A50

A memóriáiról ismert Power Quotient International (PQI) is egy hasonlóan erős burkolatú, hordozható HDD-t mutatott be. A H560-asban egy 2,5”-os merevlemez lapul, amely 320, 500 vagy 640 GB-os lehet. Az eszköz külső mérete 144 x 82 x 22 mm, a tömege pedig 350 gramm. USB kábelt sem kell külön cipelnünk hozzá, hiszen rendelkezik egy beépített, kihajtható csatlakozóval. Egy adatmentő gombot ezen is találunk. Az Silicon Power A50-nél említett zuhanási tesztet a PQI terméke is kiállta, bizonyítván tartósságát. Egyelőre a gyártó által biztosított három év garanciáról lehet eddig tudni, az ára és a megjelenési időpontja még rejtély.

Power Quotient International H560
Power Quotient International H560

A Hitachi sem akart kimaradni a sorból, a Portable Rugged Drive ugyancsak a rázkódást és vizet jól bíró eszközök sorát gazdagítja. A TrueTrack technológia is az adatok további védelmében segít. Természetesen Travelstar merevlemezt találunk benne, ami – típustól függően – 320 vagy 500 GB-os kapacitású lehet. A számítógéphez kihajtható USB kábelével csatlakoztathatjuk. A fél terabájtos verzióhoz körülbelül 130 dollárért juthatunk hozzá.

Hitachi Portable Rugged Drive
Hitachi Portable Rugged Drive

Ha már Hitachi, essen szó másik két újdonságról is. Az egyik a Stylish Portable Drive, amely valóban jól néz ki a maga egyszerűségében. A letisztult formájú, lekerekített élű borítás alatt ezúttal is 320 vagy 500 GB-os HDD található. Az előbbi modell kék színű és 80 dollárért kapható, az utóbbi pedig szénszálas felületű, az ára pedig 100 dollár.

Hitachi Stylish Portable Drive
Hitachi Stylish Portable Drive

Merevlemez-körképünk utolsó tagja a SimpleDrive asztali külső winchester, amely a többihez hasonlóan 2.0-s USB kapun kapcsolódik a számítógéphez. Ez már 3,5”-os merevlemezeket tartalmazhat, így a kapacitás is jóval nagyobb az előbbiekhez képest, 500 GB-os, illetve 1 vagy 2 TB-os modellek lesznek elérhetők. A két nagyobbik ára 95 és 190 dollár körül alakul.

Hitachi SimpleDrive
Hitachi SimpleDrive

A burkolat alumíniumból készült, ugyanúgy, ahogy a SimpleTech SimpleDrive-ja esetében is volt, ami nem véletlen, hiszen a Hitachi idén vásárolta fel a céget. Az említett két másik Hitachi modell is SimpleTech tervezésű.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés